ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Να απαντήσει ο Τσίπρας, γιατί απεντάχθηκε η παράκαμψη Χαλκίδας

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Να απαντήσει ο Τσίπρας, γιατί απεντάχθηκε η παράκαμψη Χαλκίδας
27 Ιουλίου 2017, 09:31
A+ A-
Επιθετική δήλωση του Ευβοιώτη βουλευτή, ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Λαμία.

Ο Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής Εύβοιας, αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών  της Ν.Δ με αφορμή την προγραμματισμένη ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη  Τσίπρα στη Λαμία έκανε την ακόλουθη δήλωση:

" Με αφορμή τις κομματικές φιέστες που οργανώνει ο κ. Τσίπρας - τα «Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια» -  και εν όψει της πανηγυρικής ομιλίας του  στη Λαμία για την ολοκλήρωση της αντίστοιχης φιέστας, τον καλούμε να δώσει τουλάχιστον μία ουσιαστική απάντηση στους πολίτες της Εύβοιας, γιατί σταμάτησαν τα αναπτυξιακά έργα, που είχαν δρομολογηθεί στο Νομό μας.

Πρώτα και κύρια ο κ Τσίπρας οφείλει να απαντήσει, για ποιο λόγο η Παράκαμψη Χαλκίδας (προϋπολογισμού 165.000.000,00 ευρώ) το πρώτο μεγάλο έργο εδώ και τριάντα χρόνια από την εποχή της Υψηλής Γέφυρας, που ήταν έτοιμο να δημοπρατηθεί το Φεβρουάριο του 2015 με εξασφαλισμένη  χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ (2014-2020) ,ουσιαστικά, απεντάχθηκε.

Η κυβέρνηση Τσίπρα προτίμησε να προτάξει έργα τα οποία δεν ήταν αντίστοιχης ωριμότητας, όπως ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα- Πύργος. Ενδεικτική, μάλιστα, ήταν και η ομολογία του αρμόδιου Υπουργού της κυβέρνησης κ. Σπίρτζη, ότι η μη δημοπράτηση της Παράκαμψης Χαλκίδας, ενός έργου πνοής, αποτελεί: «τη μεγαλύτερη αδικία»" .

Επιστροφή