Ο Chef Προτείνει

Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και παρμεζάνα

Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και παρμεζάνα
25 Αυγούστου 2017, 08:00
Πεντανόστιμο φαγητό!

Καλοκαιρινή συνταγή από υλικά της ελληνικής γης.

 

 

Υλικά:

2 μεγάλες μελιτζάνες
3 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένη
Ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
4 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
1 1/2 κιλά φρέσκο τυρί μοτσαρέλα, κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 γεμάτο φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
Αλάτι - Πιπέρι

Τι κάνουμε:

Κόψτε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε 1 εκ πάχος. Τοποθετήστε τις σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίστε με αλάτι ομοιόμορφα. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες το αλάτισμα. Αφήστε τις μελιτζάνες να ξεπικρίσουν για 2 ώρες.

Ανακατέψτε τους κύβους ντομάτας, το σκόρδο και 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο σε ένα μπλέντερ. Όταν οι μελιτζάνες έχουν αποξηρανθεί, πιέστε προς τα κάτω για να αφαιρέσετε το περισσευούμενο νερό, αφαιρέστε το υπερβολικό αλάτι, και βάλτε τις φέτες από πάνω σε απορροφητικό χαρτί, για να φύγει όλα η υγρασία.

Σε ένα μεγάλο, ρηχό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και τριμμένη φρυγανιά. Ανακατέψτε καλά. Ρίξτε τα χτυπημένα αυγά σε ένα άλλο μεγάλο ρηχό μπολ. Τοποθετήστε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξτε 1 εκ. ελαιόλαδο. Όταν το λάδι είναι κάψει, πασπαλίζετε τις φέτες μελιτζάνας στο πρώτο μείγμα του αλευριού, στη συνέχεια, το χτυπημένο αυγό.

Δουλεύοντας σε παρτίδες, βουτάτε τις μελιτζάνες στο καυτό λάδι και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, γυρίζοντας μία φορά. Στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο πυρέξ απλώνετε μια στρώση από το φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας. Συνεχίζετε με το ένα τρίτο από τις φέτες μελιτζάνας. Στη συνέχεια τοποθετείτε τις μισές φέτες μοτσαρέλα. Πασπαλίζετε με το ένα τρίτο της παρμεζάνας και τα μισά από τα φύλλα βασιλικού.

Κάντε ένα δεύτερο στρώμα από φέτες μελιτζάνας και ολοκληρώστε με 1 φλιτζάνι σάλτσα, μοτσαρέλα, την υπόλοιπη παρμεζάνα και τον υπόλοιπο βασιλικό. Προσθέστε πάνω από την μελιτζάνα την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και παρμεζάνα. Ψήνετε μέχρι το τυρί να λιώσει και η κορυφή να είναι ελαφρώς καφέ, περίπου 30 λεπτά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κέικ με μούστο

Κέικ με μούστο
Ο Chef Προτείνει
[22/09/2017 - 08:00]

Τα καλά του Φθινοπώρου ...περισσότερα

Τυροπιτάκια με γιαούρτι

Τυροπιτάκια με γιαούρτι
Ο Chef Προτείνει
[08/09/2017 - 08:00]

Για το κολατσιό των μικρών μαθητών   ...περισσότερα