Ο Chef Προτείνει

Ψητή πέρκα με dressing πορτοκαλιού

Ψητή πέρκα με dressing πορτοκαλιού
1 Σεπτεμβρίου 2017, 08:00
Για κάτι το διαφορετικό.

 

 

 

ΥΛΙΚΑ

3 πορτοκάλια
1/4 φλ. ελαιόλαδο + έξτρα για το σερβίρισμα
1/2 καυτερή πιπερίτσα (καλά καθαρισμένη)
1/4 φλ. ελιές χωρίς κουκούτσι
αλάτι, πιπέρι
4 φιλέτα πέρκας
2 μεγάλες φέτες ψωμί
3 φλ. βαλεριάνα
1 σκελίδα σκόρδο

 

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ

Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ, άλειψε μια σχάρα με λάδι και τοποθέτησέ τη στο φούρνο με ένα ταψί από κάτω για να μην στάξουν οι ζωμοί. Καθάρισε καλά και κόψε σε μπουκιές τα δύο πορτοκάλια, τοποθέτησέ τα σε ένα μπολ μαζί με το χυμό από το τρίτο πορτοκάλι, το λάδι, την πιπεριά ψιλοκομμένη, τις ελιές, αλάτι και πιπέρι.

Αλατοπιπέρωσε τα φιλέτα πέρκας καλά, βγάλε τη σχάρα από το φούρνο και με προσοχή τοποθέτησε το ψάρι πάνω της με την πλευρά της πέτσας προς τα πάνω.

Ψήσε στο φούρνο για τέσσερα λεπτά, γύρισέ τα και ψήσε για άλλα τέσσερα λεπτά.

Ψήσε και το ψωμί στο γκριλ για δύο λεπτά την κάθε πλευρά να φρυγανιστεί και έπειτα τρίψε με το σκόρδο κάθε πλευρά του.

Μοίρασε τη βαλεριάνα σε τέσσερα πιάτα, τοποθέτησε από πάνω τα φιλέτα πέρκας και ράντισέ τα με το dressing πορτοκαλιού.

Σέρβιρε με το φρυγανισμένο ψωμί.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χοιρινό με κάστανα στη γάστρα

Χοιρινό με κάστανα στη γάστρα
Ο Chef Προτείνει
[17/11/2017 - 08:00]

Ο χειμωνιάτικος καρπός της φύσης στο πιάτο σας. ...περισσότερα

Εύκολη μηλόπιτα

Εύκολη μηλόπιτα
Ο Chef Προτείνει
[10/11/2017 - 08:00]

Αρωμα κανέλας... ...περισσότερα

Μπισκότα με σουσάμι και ταχίνι

Μπισκότα με σουσάμι και ταχίνι
Ο Chef Προτείνει
[27/10/2017 - 08:00]

για να συνοδεύσετε τον καφέ σας.... γλυκά και υγιεινά.... ...περισσότερα