Κους-κους & σχόλια

Χάνει την άδεια του ΟΠΑΠ ή τη θέση στο Δημόσιο η Ειρήνη Αϊνδιλή

Χάνει την άδεια του ΟΠΑΠ ή τη θέση στο Δημόσιο η Ειρήνη Αϊνδιλή
5 Αυγούστου 2017, 09:13
Κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης, μαζί με άλλους Ολυμπιονίκες.

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε την Παρασκευή ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και επτά γυναίκες Ολυμπιονίκες, ανάμεσά τους και η Χαλκιδέα Ειρήνη Αϊνδιλή, ζητώντας να ακυρωθεί, ως αντισυνταγματική, η κυβερνητική απόφαση σύμφωνα με την οποία σε εκείνους που έχουν διοριστεί στο Δημόσιο δεν θα παρέχεται άδεια ΠΡΟΠΟ. 

Σημειώνεται πως με την ίδια απόφαση όσοι έχουν ήδη λάβει άδεια πρακτορείου προγνωστικών αγώνων καλούνται να επιλέξουν μεταξύ της υπαλληλικής τους ιδιότητας και αυτής του πρακτορειούχου και σε αντίθετη περίπτωση θα υποστούν πειθαρχικές διώξεις ή άλλες διοικητικές κυρώσεις. 

Οι Ολυμπιονίκες, στην προσφυγή τους, μεταξύ άλλων υποστηρίζουν πως αιφνίδια το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έκανε δεκτή την σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (354/2011), έξι χρόνια μετά την έκδοση της, παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο τη συνταγματική αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του πολίτη στο κράτος.

Παράλληλα αναφέρουν πως  η αρχή της νομιμότητας επιβάλλει τη διατήρηση της ισχύος των ευμενών ρυθμίσεων για τους Ολυμπιονίκες και συμπληρώνουν ότι παραβιάζεται και το άρθρο 16 του Συντάγματος που κατοχυρώνει εγγυήσεις υπέρ του αθλητισμού και θεσπίσει ειδικές ρυθμίσεις υπέρ των εξαιρετικώς διακρινόμενων αθλητών. 

Τέλoς, οι Ολυμπιονίκες αναφέρουν ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα η αυθεντική ερμηνεία των νόμων ανήκει αποκλειστικά στο νομοθέτη και όχι στο ΝΣΚ. 

Οι επτά γυναίκες Ολυμπιονίκες που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ είναι οι: Ειρήνη Αϊνδιλή, Σταυρούλα Ζυγούρη, Αγγελική Καραπατάκη, Βιργινία Κραβαριώτη, Σταυρούλα Κοζομπόλη, Ευαγγελία Μωραϊτίδου και Σοφία Παπαδοπούλου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Χαλκιδέα Ολυμπιονίκης είχε διοριστεί, μετά την επιτυχία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πολεμικό Ναυτικό, όπου υπηρετεί ως αξιωματικός.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με ένα μωβ ντεσεβό πήγε η νύφη στην εκκλησία

Με ένα μωβ ντεσεβό πήγε η νύφη στην εκκλησία
Κους-κους & σχόλια
[21/05/2018 - 07:14]

Ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Σιόλιας πάντρεψε την κόρη του.  ...περισσότερα