Κοινωνία

Περιπέτειες Γερμανού που έχτισε κατοικία στην Κύμη

Περιπέτειες Γερμανού που έχτισε κατοικία στην Κύμη
5 Αυγούστου 2017, 12:33
Δυσφημιστικό, αλλά αληθινό, ρεπορτάζ γερμανικής εφημερίδας

Δυσφημιστικό για τη χώρα μας είναι το ρεπορτάζ γερμανικής εφημερίδας, που αναφέρεται στις περιπέτειες Γερμανού, ο οποίος ξεκίνησε να χτίσει κατοικία στην περιοχή της Κύμης.

Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung ο 48χρονος Ράινερ Λίνταου, μαζί με την Ελληνίδα σύζυγό του, Ζωή, θέλησαν να χτίσουν το σπίτι στην Εύβοια μέσα στην κρίση και το όνειρό τους μετατράπηκε σε έναν ατελείωτο «Γολγοθά».

«Αν δεν χτίσεις σπίτι, δεν κατανοείς τη χώρα στην οποία ζεις», δήλωσε ο Ράινερ Λίνταου στη γερμανική εφημερίδα, η οποία σχολίασε την ελληνική πραγματικότητα ως εξής:

«Πλήθος νόμων, κανονισμών και εξαιρέσεων οδηγούν σε άπειρες αιτήσεις σε πολλές υπηρεσίες και εν τέλει σε αυθαιρεσία και διαφθορά. (….) Μια σύγχρονη διοίκηση είναι αδύνατη χωρίς ένα κράτος που λειτουργεί σωστά. Όμως οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν παίζουν πια ρόλο μετά από οκτώ χρόνια κρίσης και οι δανειστές είναι πια εξαντλημένοι μετά από μια διένεξη ετών».

Τελικά, στον Λίνταου πήρε πέντε χρόνια για να δει το σπίτι του ολοκληρωμένο, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, που αποθαρρύνει άλλους ενδιαφερόμενους. Δυστυχώς, όμως, αναφέρει πράγματα που ισχύουν για τις αδειοδοτήσεις και τις πολεοδομικές υπηρεσίες.