Κοινωνία

Αυτά είναι τα δικαιώματα των πολιτών στις οργανωμένες παραλίες

Αυτά είναι τα δικαιώματα των πολιτών στις οργανωμένες παραλίες
12 Αυγούστου 2017, 08:46
Δείτε ποιοι είναι οι κανόνες που πρέπει να τηρούνται από τους επιχειρηματίες.  

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας, με ανακοίνωσή της, γνωστοποιεί τα δικαιώματα που έχουν όλοι οι πολίτες στις παραλίες, τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται και άλλες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ισχύουν τα παρακάτω:

  1. Όλες οι παραλίες είναι κοινόχρηστου χαρακτήρα και επιτρέπεται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών. Στις οργανωμένες παραλίες, θα πρέπει να προβλέπεται ελεύθερος χώρος και για τους υπόλοιπους λουόμενους.
  2. Η χρέωση για τη χρήση ομπρέλας και ξαπλώστρας θα πρέπει να είναι αναρτημένη σε τιμοκατάλογο σε εμφανές σημείο και θα πρέπει να εκδίδεται απόδειξη παροχής υπηρεσιών.
  3. Όσες παραλίες έχουν αντίτιμο εισόδου, είναι υποχρεωμένες να έχουν ικανό αριθμό ναυαγοσωστών, κατά τους μήνες Ιούνιο - Αύγουστο και ώρες 10:30-17:30.
  4. Στις οργανωμένες εγκαταστάσεις, πρέπει να υπάρχει επισήμανση με ευδιάκριτους πλωτούς σημαντήρες των ορίων, που μπορούν να φτάνουν οι λουόμενοι.
  5. Στις παραλίες με εγκαταστάσεις θαλάσσιων μέσων αναψυχής, είναι υποχρεωτικό να υπάρχει διάδρομος μέσα στη θάλασσα, πλάτους 7 έως 15 μέτρων και μήκους σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.
  6. Απαγορεύονται τα θαλάσσια μέσα αναψυχής (σκι, αλεξίπτωτο, έλκηθρο, κλπ.) και τα θαλάσσια μοτοποδήλατα (jet ski, surf jet, sea beetle, sea bike) σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τους σημαντήρες.
  7. Η κυκλοφορία των παραπάνω θαλάσσιων μέσων απαγορεύεται τους μήνες Ιούνιο με Σεπτέμβριο μεταξύ των ωρών 14:00 και 17:00.
  8. Τα wind surf πρέπει να κινούνται έξω από τους σημαντήρες ή 200 μέτρα από το σύνηθες σημείο των κολυμβητών