Υγεία

Αυτά είναι τα καλοκαιρινά φρούτα με τις λιγότερες θερμίδες

Αυτά είναι τα καλοκαιρινά φρούτα με τις λιγότερες θερμίδες
13 Αυγούστου 2017, 09:00
Εννοείται ότι και τα φρούτα ...παχαίνουν, αν τα τρώτε σε μεγάλες ποσότητες.

Είναι γνωστό το ανέκδοτο με τον τύπο που κάνει δίαιτα, αλλά δεν αδυνατίζει και παραπονιέται ότι τρώει μόνο ένα φρούτο την ημέρα σε κάθε γεύμα, αλλά δεν χάνει βάρος. Όταν τον ρωτάει ο φίλος του τι φρούτο τρώει απαντάει: Ένα καρπούζι!

Το ανέκδοτο, εκτός από το αστείο της υπόθεσης, δείχνει ότι και τα φρούτα παχαίνουν, αν τα τρώτε σε μεγάλες ποσότητες (αφού έχουν ζάχαρη). Καλό είναι λοιπόν να ξέρετε ποια καλοκαιρινά φρούτα έχουν τις λιγότερες θερμίδες και παράλληλα διαθέτουν πολλά χρήσιμα για τον οργανισμό συστατικά.

Τα φρούτα αυτά είναι:

 

1. Πεπόνι: Παρέχει 21 θερμίδες ανά 100 γρ., 5 γρ. υδατάνθρακες, 94,2 γρ. νερό και 0,9 γρ. φυτικές ίνες. Είναι πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών (βιταμίνη C και β-καροτίνη), που συμβάλλουν στην προστασία του οργανισμού από διάφορους τύπους καρκίνου, καρδιακά νοσήματα και προβλήματα που σχετίζονται με τη μεγάλη ηλικία όπως ο καταρράκτης.

Είναι επίσης πλούσιο σε κάλιο, συμβάλλοντας στη ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας και της αρτηριακής πίεσης.

2. Φράουλες: Παρέχουν 26 θερμίδες ανά 100 γρ., 6,2 γρ. υδατάνθρακες, 88,9 γρ. νερό και 2,5 γρ. φυτικές ίνες. Αποτελούν μία από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης C, η οποία έχει αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες και προστατεύει από τη στεφανιαία νόσο και τον καρκίνο.

Περιέχουν επίσης κάλιο που συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, ενώ έχει διαπιστωθεί πως επιδρά ευεργετικά σε περιπτώσεις ρευματισμών και παθήσεων της χολής. Συμβάλλουν επίσης στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, ενώ έχουν καθαρτική και διουρητική δράση.

3. Καρπούζι: Παρέχει 21 θερμίδες ανά 100 γρ., 5,3 γρ. υδατάνθρακες (κυρίως φυσική ζάχαρη) και 94 γρ. νερό. Το καρπούζι περιέχει λυκοπένιο, ουσία με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που προστατεύει από την ανάπτυξη διαφόρων μορφών καρκίνου όπως του προστάτη και της στοματικής κοιλότητας

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Χαλκίδας από τον Σίμο Κεδίκογλου

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Χαλκίδας από τον Σίμο Κεδίκογλου
Υγεία
[20/05/2018 - 15:34]

Διαβάστε τι συζήτησε με τον Διοικητή Παναγιώτη Τζαφέρο και στελέχη του Επιστημονικού προσωπικού. ...περισσότερα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ: Πάει για ναυάγιο ο νέος θεσμός

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ: Πάει για ναυάγιο ο νέος θεσμός
Υγεία
[15/05/2018 - 08:06]

Έγιναν μόλις 657 αιτήσεις για 3.000 θέσεις Οικογενειακών Γιατρών. ...περισσότερα