Αστυνομικά

Μυστικοί τροχονόμοι στις εθνικές οδούς για τον Δεκαπενταύγουστο

Μυστικοί τροχονόμοι στις εθνικές οδούς για τον Δεκαπενταύγουστο
13 Αυγούστου 2017, 09:45
Προκειμένου να εντοπίζουν επικίνδυνες παραβάσεις. Διαβάστε όλο το σχεδιασμό της Αστυνομίας για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Απαγόρευση κίνησης των φορτηγών στις εθνικές οδούς και έκτακτα μέτρα, μεταξύ των οποίων εντατικοί έλεγχους από ειδικά κλιμάκια της Τροχαίας και «μυστικούς» τροχονόμους, για επικίνδυνες παραβάσεις, έχει προγραμματίσει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού για την διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών στους δρόμους τον Δεκαπενταύγουστο και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Στα έκτακτα μέτρα συμπεριλαμβάνεται ενισχυμένη παρουσία τροχονόμων για την ρύθμιση της κυκλοφορίας σε βασικούς κόμβους, κατά μήκος των εθνικών οδών, στις εισόδους και εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, στα διόδια, για ενημέρωση των οδηγών, καθώς και σε αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς και περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Για την πρόληψη ατυχημάτων, συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κλπ, αλλά και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Στη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, που άρχισαν ήδη από την Παρασκευή 11 Αυγούστου, θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας.

Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη 38χρονος φορτωμένος καταδίκες

Συνελήφθη 38χρονος φορτωμένος καταδίκες
Αστυνομικά
[16/08/2017 - 14:46]

Εκκρεμούσαν σε βάρος του και εντάλματα για απόπειρα φόνου και ληστεία. ...περισσότερα

Η έρευνα στο κελί της φυλακής έβγαλε λαβράκι

Η έρευνα στο κελί της φυλακής έβγαλε λαβράκι
Αστυνομικά
[16/08/2017 - 08:55]

Στην κατοχή 36χρονου κρατούμενου βρέθηκαν 65 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ηρωίνη. ...περισσότερα

ΒΟΙΩΤΙΑ: Συνελήφθη 48χρονος Έλληνας με πάνω από 20 κιλά χασίς (pics)

Αστυνομικά
[15/08/2017 - 19:00]

Διαβάστε πότε, που και πως έγινε η σύλληψή του. ...περισσότερα

Επί 10 χρόνια έπαιρνε τη σύνταξη της πεθαμένης μητέρας του 58χρονος

Επί 10 χρόνια έπαιρνε τη σύνταξη της πεθαμένης μητέρας του 58χρονος
Αστυνομικά
[15/08/2017 - 15:45]

Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου. ...περισσότερα