Βαρύ πένθος στη Λάμψακο και τον Ελλήσποντο

Βαρύ πένθος στη Λάμψακο και τον Ελλήσποντο
14 Αυγούστου 2017, 10:12
A+ A-
Εφυγε απ' τη ζωή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και του Ολυμπιακού Χαλκίδας, Γιώργος Λέων

Βαρύ πένθος σκόρπισε στη Λάμψακο η είδηση για το θάνατο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Γιώργου Λέων, σε ηλικία 55 ετών.

Ο Λέων είχε ξεκινήσει από τον Ελλήσποντο Ν. Λαμψάκου και ξεχώρισε γρήγορα παίρνοντας μεταγραφή στον Ολυμπιακό Χαλκίδας, όπου έγινε βασικός στο κέντρο της άμυνάς του στα μέσα της 10ετίας του '80 (107 συμμετοχές σε τέσσερις σεζόν στην Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία).

Μάλιστα με τους ερυθρόλευκους αναδείχθηκε και πρωταθλητής στη Δ' Εθνική κερδίζοντας και την άνοδο  (τo 1986) στην τότε Γ' Εθνική, όπου συνέχισε να είναι βασικός στην 11άδα του.

Μετά τον Ολυμπιακό επέστρεψε στα πάτρια εδάφη, διετέλεσε και προπονητής, αλλά δεν ακολούθησε το επάγγελμα και αποσύρθηκε γρήγορα από τους πάγκους, παρακολουθώντας στη συνέχεια ως φίλαθλος τον Ελλήσποντο.

Η διοίκηση της ομάδας της Ν. Λαμψάκου εξέδωσε ανακοίνωση για το θάνατο του, στην οποία καταλήγει "...Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Φίλε Γιώργο δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!".

Η κήδεια του θα γίνει  σήμερα (Δευτέρα 14/8) το απόγευμα (ώρα 5), στη Μακρυκάπα, τόπος καταγωγής της συζύγου του.

Ο Γιώργος Λέων διακρίνεται δεξιά (στην άκρη) σε αγώνα των παλαιμάχων του Ολυμπιακού Χαλκίδας τον Ιούνιο του 2016, με τους Παλαίμαχους του Ολυμπιακού Πειραιώς στο στάδιο Χαλκίδας.

Επιστροφή