Επιχειρηματίας άρχισε να πυροβολεί μετά τον έλεγχο από εφοριακούς

Επιχειρηματίας άρχισε να πυροβολεί μετά τον έλεγχο από εφοριακούς
19 Αυγούστου 2017, 10:00
A+ A-
Ολόκληρο οπλοστάσιο έκρυβε στο μαγαζί και στο σπίτι του, καθώς και ποσό 350.000 ευρώ.

Σκηνές φαρ-ουέστ εκτυλίχθηκαν μετά τον έλεγχο ζαχαροπλαστείου στην Αγριά Βόλου, από εφοριακούς το απόγευμα, της Πέμπτης 17 Αυγούστου, καθώς ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης άρχισε να πυροβολεί στον αέρα.

Συγκεκριμένα, οι τρεις εφοριακοί από τη Θεσσαλονίκη (δύο άντρες και μια γυναίκα) ολοκλήρωσαν τον έλεγχο και βεβαίωσαν το χρηματικό πρόστιμο που αναλογούσε, με βάση την παράβαση που εντόπισαν.

Την ώρα που ήταν έτοιμοι να αποχωρήσουν, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης  φώναξε «θα φέρω την χατζάρα» και πυροβόλησε με καραμπίνα στον αέρα. Έντρομοι οι τρεις εφοριακοί κάλεσαν την Αστυνομία και αστυνομικοί συνέλαβαν τον επιχειρηματία. 

Στη συνέχεια, εντυπωσιακά ήταν τα ευρήματα της Αστυνομίας από τον έλεγχο που ακολούθησε στο κατάστημα και στο σπίτι του.

Στο κατάστημά του, που σερβίρει κυρίως παγωτά, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με πέντε φυσίγγια στον γεμιστήρα, άλλο ένα πιστόλι κρότου με έναν κάλυκα αβολίδωτου φυσιγγίου στον γεμιστήρα και δυο σπαθιά, όλα παράνομα.

Στο σπίτι του συλληφθέντα βρέθηκε άλλο ένα πιστόλι με έξι φυσίγγια στον γεμιστήρα, 60 σφαίρες, δύο κάλυκες και  13 αβολίδωτα φυσίγγια τα οποία ο επιχειρηματίας κατείχε παράνομα, αλλά και μια νόμιμη κυνηγετική καραμπίνα με 25 φυσίγγια. 

Το εύρημα όμως που άφησε με ... ανοιχτό το στόμα τους αστυνομικούς ήταν το ποσό των 350.000 ευρώ που βρέθηκε στο πλυντήριο ρούχων, καθώς και πλήθος χρυσές λίρες, για τα οποία γίνεται πλέον έρευνα ώστε να διαπιστωθεί αν τα κατείχε νόμιμα και αν έχει διαπράξει και άλλες φορολογικές παραβάσεις. 

¶ξιο λόγου είναι το γεγονός ότι το πρόστιμο που του επιβλήθηκε ήταν μικρό, συγκεκριμένα 500 ευρώ και αφορούσε τη μη έκδοση αποδείξεων. Η παράβαση που διαπιστώθηκε, δεν οδηγούσε καν στην επιβολή λουκέτου στο κατάστημα.

Ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Επιστροφή