ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΥΒΟΙΑΣ 2017-18: Και οι 7 που πέρασαν ήταν φιλοξενούμενοι

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΥΒΟΙΑΣ 2017-18: Και οι 7 που πέρασαν ήταν φιλοξενούμενοι
17 Σεπτεμβρίου 2017, 11:45
A+ A-
Ανάμεσά τους και ο ΑΟΧ με γκολ του Ανέστη στο 83'

Ο αγώνας Δύστος-Νεοχώρι (βλ. ΕΔΩ) ήταν ο μόνος της Β' φάσης του κυπέλλου που έγινε το Σάββατο ανάμεσα σε δυο ομάδες της Β' κατηγορίας. Στους υπόλοιπους επτά, οι αντίπαλοι ήταν από διαφορετικές κατηγορίες και προκρίθηκαν αυτοί που είναι σε μεγαλύτερη και ήταν όλοι οι φιλοξενούμενοι (σύμφωνα με την προκήρυξη, ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας παίζουν στις έδρες των ομάδων της μικρότερης κατηγορίας).

Δείτε πώς οι γηπεδούχοι και στα 7 ματς έμειναν έξω από το κύπελλο...

 

ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ-ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ   2-3

Πρώτο επίσημο ματς για τον ΑΟΧ της Γ' Εθνικής, που τα βρήκε λίγο σκούρα από τον ΑΠΚΟ Δροσιάς, ο οποίος φέτος θα αγωνίζεται στη Β' κατηγορία Εύβοιας, μετά από 12 χρόνια παραμονής στην Α' ΕΠΣΕ. Ο νεαρός Βαγγέλης Παπαδάκης στο 39'  έκανε το 0-1 για τον ΑΟΧ, αλλά πριν λήξει το ημίχρονο ισοφάρισε με ωραία προσπάθεια ο Βαρσαμάς. Στο 78' ο Πολίτης με εύστοχο πέναλτι ξανάδωσε προβάδισμα στην ομάδα της Χαλκίδας, αλλά δυο λεπτά μετά, ο Δουρδουβέλας με κεφαλιά ισοφάρισε ξανά για τον ΑΠΚΟ. Το γκολ της νίκης της Χαλκίδας σημείωσε με κεφαλιά ο Βαγγέλης Ανέστης (φωτό) στο 83' ύστερα από σέντρα του Πολίτη. Να σημειώσουμε ότι ο ΑΟΧ πήρε την πρόκριση για τους "32" του κυπέλλου και για το εισιτήριο στους 16 θα αγωνιστεί με τον Λήλα στο Βασιλικό.

 

ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ ΚΕΧΡΙΩΝ-ΚΑΣΤΕΛΛΑ  2-4

Δυο φορές προηγήθηκε στο σκορ η ομάδα των Κεχριών, αλλά η Καστέλλα ισοφάρισε και στο τέλος πήρε και τη νίκη πρόκριση. Στο 37' ο Ν. Γεωργαντζής έκανε το 1-0. Σχεδόν με την έναρξη του β' ημιχρόνου (47') ο Ορφέας Ζήσης ισοφάρισε για να δώσει ξανά προβάδισμα στους γηπεδούχους ο Βαλάντης Αλεξίου στο 57'. Ο 43χρονος Ζήσης ισοφάρισε πάλι σε 2-2 στο 72' και στο τελευταίο 5λεπτο του αγώνα η Καστέλλα κέρδισε 4-2 με γκολ που πέτυχαν ο Μπασινάς (85') και  τερματοφύλακας Κηρόπουλος (89') με εύστοχο πέναλτι.

 

ΟΠΑ Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ-ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ 0-2

Σε 12 λεπτά πέτυχε δυο γκολ η Μακρυκάπα και καθάρισε με την ΟΠΑ. Στο 21 με σουτ άνοιξε το σκορ ο Σηφάκης και στο 32' ο Σταύρος Στούμπος, που θα κλείσει τα 16 του χρόνια σε δυο μήνες, με κεφαλιά έκανε το 2-0. Οι νικητές είχαν και δυο δοκάρια στο β' ημίχρονο με τον Σηφάκη (65') και τον Μαζαράκη (71'), τον οποίο απέκτησε η Μακρυκάπα πρόσφατα, από τον Πισσώνα.

 

ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Χ.  1-4

Κράτησε γερά στο πρώτο ημίχρονο ο Ευβοϊκός, αλλά αμέσως με τη σέντρα, στο β' 45λεπτο, ο Ολυμπιακός πέτυχε το 0-1 με τον Κυτίνο και άνοιξε ο δρόμος για τη νίκη των Χαλκιδέων που, όμως, πέτυχαν το δεύτερο γκολ πολύ αργότερα (στο 75') με τον Πέτρο Στρατή και μάλιστα με εκτέλεση πέναλτι. Στο 80' μείωσε ο Μπάμπης  Ανδρέου (16χρονος που ήρθε στον Ευβοϊκό με μεταγραφή από την Κηφισιά), αλλά αμέσως μετά, ανταπέδωσαν οι ερυθρόλευκοι με γκολ του 17χρονου Τσιούνη. Το σκορ έκλαισε στο 86' ο Δημήτρης Μπασινάς, καλύτερος παίκτης του 2ου ομίλου της Β' κατηγορίας (σύμφωνα με ψηφοφορία που έγινε από την ΕΠΣΕ).

 

ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΤΩΝΤΑ  1-2

Αρκετά καλά στοιχεία έδειξε η Μπάρτσα και δυσκόλεψε τον Βατώντα που είχε πετύχει 16 γκολ στους τρεις αγώνες της Α' φάσης. Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς γκολ. Στο πρώτο 20λεπτο της επανάληψης οι μικροί του Τάκη Ακριτίδη έπαιξαν πολύ καλά σημειώνοντας ένα γκολ με τον Νιάφα στο 61', ενώ έχασαν και αρκετές ευκαιρίες για να κάνουν το 2-0. Ο Βατώντας ισορρόπησε μετά το 65', ισοφάρισε στο 69' με τον Ματράκα και έφερε ...τούμπα το σκορ με τον Δεληγιώργη στο 85'.

 

ΑΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΑΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ 0-4

Ο νεαρός Θεόφιλος Μπασινάς ήταν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ στο Α' ημίχρονο για την Αρτάκη που έκανε πιο άνετη την πρόκρισή της στην επανάληψη με άλλα τρία γκολ. Τα πέτυχαν με τη σειρά ο Μιχαλάς, ο Κονόμι και ο Μουτουσίδης.

 

ΖΑΡΚΑ-ΑΥΛΩΝΑΡΙ 0-7

Στο β' ημίχρονο ξέσπασε επιθετικά και το Αυλωνάρι που προηγήθηκε στο πρώτο 45λεπτο 2-0 με δυο γκολ του Αναστάσιου Καρλή (25', 77'). Στην επανάληψη σκόραραν οι Παπίλας (56'), Μπασούκος 2 (60', 67'), Τόμας Οντιάμπο (70') και Κάραλης (86'). Για τους νέους παίκτες των νικητών Δημήτρη Μπασούκο και Αποστόλη Κάραλη, ήταν τα πρώτα τους γκολ με την ομάδα του Αυλωναρίου.

 

Επιστροφή