Τρεις λόγοι για να μην ξαναβάλετε γάλα στον καφέ σας

Τρεις λόγοι για να μην ξαναβάλετε γάλα στον καφέ σας
19 Σεπτεμβρίου 2017, 09:31
A+ A-
Κι όμως, ο συνδυασμός καφέ και γάλακτος έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία.

Ο καφές είναι αγαπημένο ρόφημα για το πρωινό ξύπνημα (και όχι μόνο) των περισσότερων ανθρώπων και πολλοί είναι αυτοί που συνδυάζουν τον καφέ τους με γάλα. 

Αρκετοί θεωρούν ότι το γάλα δίνει μια πιο ελαφριά και νόστιμη γεύση στον καφέ τους. Σύμφωνα όμως με έρευνες, ο συνδυασμός καφέ και γάλακτος έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία.

Διαβάστε παρακάτω τρεις σημαντικούς λόγους για να μην ξαναβάλετε γάλα στον καφέ σας:

1. Ο συνδυασμός καφεΐνης και καζεΐνης (πρωτεΐνη γάλακτος) δημιουργεί θρόμβους στο στομάχι που είναι πολύ δύσκολο να διαλυθούν. Έτσι, όχι μόνο ο καφές με γάλα δεν γίνεται πιο ελαφρύς, αλλά μπορεί να προκαλέσει και δυσανεξία.

2. Το γάλα στον καφέ προκαλεί αποβολή ασβεστίου μέσω των ούρων, ενώ αυξάνει την έκκριση ασβεστίου στα έντερα.

3. Ο σκέτος καφές δεν περιέχει θερμίδες και λιπαρά. Όταν συνδυαστεί με γάλα, τότε αυξάνεται ο αριθμός των περιττών θερμίδων και λιπαρών που καταναλώνουμε, ειδικά όταν πίνουμε πολλούς καφέδες καθημερινά

Επιστροφή