ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΚΑΣΤΕΛΛΑ 2-2: Ο Θρύλος γύρισε από την ...κόλαση στις καθυστερήσεις

23 Σεπτεμβρίου 2017, 20:09
A+ A-
Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι Χασάνδρας (Καστέλλα) και Τσιούνης (ΟΣΦΧ).

Χιτσκοκικό ήταν το παιχνίδι της πρεμιέρας της Α' ΕΠΣΕ ανάμεσα στον Ολυμπιακό Χαλκίδας (γύρισε στην μεγάλη κατηγορία μετά από ένα χρόνο) και την Καστέλλα που μετά από 8 χρόνια είχε στον πάγκο της, όχι τον Κιαπέκο, αλλά τον Παπαθεοδώρου.

Η Καστέλλα σκόραρε δυο φορές στο ξεκίνημα του αγώνα με τον Χασάνδρα, κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα έπαιρνε σπουδαίο διπλό στο Πάρκο του Λαού, ο Ολυμπιακός Χ. με δυο γκολ του Τσιούνη στο φινάλε, γύρισε από την κόλαση και έσωσε τον βαθμό.

Στο 2' ο νεαρός Κώστας Χασάνδρας (ΦΩΤΟ ΠΑΝΩ) βρέθηκε στην περιοχή του Ολυμπιακού Χ. και με ψύχραιμο σουτ "νίκησε" τον Βάρκα για το 0-1.

Στο 4' ο Πέτρος Στρατής έχασε μοναδική φάση -για τον Ολυμπιακό Χ.- να ισοφαρίσει, ενώ στο 7' η Καστέλλα έριξε τους γηπεδούχους στο καναβάτσο.

Από βαθιά μπαλιά στα χαλκιδέικα καρέ, ο Χασάνδρας έγινε αποδέκτης της μπάλας και με καταπληκτικό σουτ στην κίνηση έκανε το 0-2.

Στο 25' τραυματίστηκε (στο δάχτυλο) ο Μαντέσης της Καστέλλας και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο (μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο).

Τη θέση του πήρε ο Α. Βότσης, με τον Παπαθεοδώρου να δίνει εντολή στον σκόρερ Χασάνδρα να αγωνιστεί στο δεξιό άκρο της άμυνας.

Η Καστέλλα που αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό είχε τον έλεγχο του αγώνα, ενώ οι ερυθρόλευκοι ήταν νωθροί και δεν έδειχναν ικανοί να αντιδράσουν.

Παρολ' αυτά στο β' ημίχρονο μπήκαν πιο δυνατά στο γήπεδο, αλλά επικίνδυνοι ήταν και οι Καστελλιώτες στις κόντρα επιθέσεις, με τον Ξυνογαλά και τον αεικίνητο Τσούτση.

Την πιο μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο μισό του αγώνα την έχασε ο ΟΣΦΧ στο 58', με τον Παπαδέδε να σημαδεύει το κάθετο δοκάρι της εστίας του Κηρόπουλου από ωραία εκτέλεση φάουλ.

Στο 75' ο Βρέττος βρέθηκε σε θέση βολής από αριστερά, αλλά το πλασέ που επιχείρησε απέκρουσε ο Κηρόπουλος.

Όμως, πολύ καλός ήταν και ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού, ο Βάρκας, που έσωσε την εστία του σε επελάσεις της Καστέλλας, με πιο χαρακτηριστική την απόκρουση του 77ου λεπτού σε συρτό σουτ του Τσούτση.

Στο φινάλε του ματς ...πρωταγωνιστής έγινε ο Τσιούνης (ΦΩΤΟ ΠΑΝΩ) και έκλεψε τη μισή δόξα από τον Χασάνδρα. Ηταν αυτός που πήρε το όπλο του και πυροβόλησε δυο φορές την Καστέλλα στην καρδιά. Και τις δυο φορές βρήκε στόχο.

Στο 89' του στρώθηκε η μπάλα στα όρια της περιοχής και ο νεαρός με αριστερό κεραυνό έστειλε την μπάλα στο "Γ" της εστίας του Κηρόπουλου για το 1-2.

Το ματς έγινε ροντέο και στο 91' ο Ολυμπιακός Χ. άφησε την Καστέλλα ...ξερή.

Μετά από συνεργασία στην αντίπαλη περιοχή, οι Καστελλιώτες ...ξέχασαν τον Τσιούνη κι αυτός δεν τους συγχώρησε.

Με αριστουργηματικό φαλτσαριστό σουτ έκανε το 2-2 και οι Χαλκιδέοι πανηγύρισαν έξαλλα τον βαθμό που κατέκτησαν από ένα ...χαμένο παιχνίδι.

Διαιτησία: Παπαποστόλου, Περιβολάρης-Αντωνίου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Μπ. Σαχίνης, Γ.Οικονόμου): Βάρκας, Ραβανός (83' Αθανασόπουλος), Μητάκης (Πάλλης), Παπαδέδες, Σταύρου, Τζαφέρος, Φουρλής (65' Οτσκα), Μάλλιαρης (46' Βρέττος), Πέτρ. Στρατής, Κυτίνος, Τσιούνης. 

ΚΑΣΤΕΛΛΑ (Γ. Παπαθεοδώρου): Κηρόπουλος, Μαντέσης (25' λ.τρ. Α. Βότσης), Κεχαγιάς, Χ. Βότσης, Μακρής, Μπασινάς, Κ. Χασάνδρας, Γκίκας, Τσούτσης, Ξυνογαλάς (86' Χρυσικός), Ορφ. Ζήσης (60' Δροσούνης).  

Οι παίκτες της Καστέλλας πήραν ισχυρό προβάδισμα με 2-0, αλλά στο τέλος δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν την κατάκτηση της νίκης.

Ο προπονητής της Καστέλλας Γιάννης Παπαθεοδώρου δεν μπορεί να πιστέψει ότι η ομάδα του δέχτηκε δυο γκολ στο 89' και στο 91'. Στο ...βάθος οι ερυθρόλευκοι πανηγυρίζουν το δεύτερο προσωπικό γκολ του Τσιούνη.

Ο ...άτυχος του ματς ήταν ο νεαρός Μαντέσης της Καστέλλας που τραυματίστηκε και αποχώρησε υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο στο 25'.

Φάση από το σημερινό ματς στο Πάρκο του Λαού.

Επιστροφή