Ο Chef Προτείνει

Εύκολη μηλόπιτα

Εύκολη μηλόπιτα
10 Νοεμβρίου 2017, 08:00
Αρωμα κανέλας...

Το κρύο έχει αρχίσει για τα καλά, ένα ρόφημα ζεστό μας κρατά συντροφιά και θα το συνοδεύσουμε με ένα κομμάτι αγαπημένης μηλόπιτας.


Υλικά (για 16 μερίδες)

  5 μήλα μεσαίου μεγέθους
150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1/2 κούπα ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
1 κουτ. σούπας κανέλα

Ζύμη

5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
2 - 3 κάψουλες βανίλιας
1½ κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Τι κάνουμε

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στις αντιστάσεις. Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα, τα κοτσάνια και τον πυρήνα τους. Τα κόβουμε σε φέτες και τα απλώνουμε μέσα σε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ. ώστε να μην μείνει πουθενά κενό. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα ώστε να πάνε παντού. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 7 - 8 λεπτά, στη μεσαία ταχύτητα, ώστε να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τις βανίλιες και σταματάμε το μίξερ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα.

Ψήνουμε για 35 λεπτά.

Το γλυκό είναι έτοιμο όταν, αφού βυθίσουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του, βγει στεγνό, χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης.

Οταν κρυώσει η μηλόπιτα, την αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια πιατέλα και σερβίρουμε. Την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χοιρινό με κάστανα στη γάστρα

Χοιρινό με κάστανα στη γάστρα
Ο Chef Προτείνει
[17/11/2017 - 08:00]

Ο χειμωνιάτικος καρπός της φύσης στο πιάτο σας. ...περισσότερα

Μπισκότα με σουσάμι και ταχίνι

Μπισκότα με σουσάμι και ταχίνι
Ο Chef Προτείνει
[27/10/2017 - 08:00]

για να συνοδεύσετε τον καφέ σας.... γλυκά και υγιεινά.... ...περισσότερα