Ο Chef Προτείνει

Mπισκότα με βανίλια και λεμόνι

Mπισκότα με βανίλια και λεμόνι
15 Δεκεμβρίου 2017, 08:00
Γεύση και άρωμα  

Με τα δυο χεράκια φτιάχνω μπισκοτάκια,  ο φούρνος θα τα ψήσει το σπίτι θα μυρήσει. Αρωμα βανίλιας και λεμονιού θα γεμίσει το χώρο σας και γεύση από τραγανά και νόστιμα μπισκοτάκια το στόμα σας.

 

Υλικά

6 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
•  115 γρ. κρεμώδες τυρί
•  1/2 κούπα ζάχαρη
•  1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
•  1 κ.γλ. εκχύλισμα λεμονιού
•  1 κ.γλ. βανίλια
•  1 κ.σ. χυμός λεμονιού
•  1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

•  άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

•  1/4 κουταλιά γλυκού ξύσμα λεμονιού για το πασπάλισμα

Τι κάνω

Χτυπάω στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο και το τυρί για να ενωθούν καλά. Προσθέτω τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα λεμονιού και τη βανίλια και χτυπάω για να ενσωματωθούν. Προσθέτω το χυμό του λεμονιού και το αλεύρι, τμηματικά. Τυλίγω τη ζύμη με μεβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 45 λεπτά. Αφού τη βγάλω από το ψυγείο ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη και αφού το ανοίξω σε ορθογώνιο σχήμα κόβω τετράγωνα μπισκοτα και τα αραδιάζω πάνω στο λαδόχαρτο, με το οποίο έχω καλύψει τη λαμαρίνα.

Σε ένα μπολ ρίχνω τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα λεμονιού και αφού τα ανακατέψω πασπαλίζω τα μπισκότα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για ένα τέταρτο περίπου μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν ένα χρυσαφί χρώμα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ