Ανέβαζε σκίτσα με πορνογραφικό υλικό στο ίντερνετ 48χρονος

Ανέβαζε σκίτσα με πορνογραφικό υλικό στο ίντερνετ 48χρονος
7 Οκτωβρίου 2017, 08:10
A+ A-
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για πορνογραφία ανηλίκων.

Δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος ενός 48χρονου Έλληνα.

Ειδικότερα, για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε καταγγελία, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με την οποία χρήστης του Facebook ανήρτησε τρεις φωτογραφίες – σκίτσα, με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, σε ομάδα που συμμετείχε στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο σπίτι του 48χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Επιστροφή