Απόψεις

Ενωτικό κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές της Κεντροαριστεράς

Ενωτικό κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές της Κεντροαριστεράς
12 Οκτωβρίου 2017, 15:51
Από τον πρώην βουλευτή Συμεών Κεδίκογλου.

* Γράφει ο Συμεών Κεδίκογλου

Μετά τη διευθέτηση στα διαδικαστικά (που δεν είναι πάντα δευτερεύοντα) μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές που θα αναδείξουν τον αρχηγό του νέου φορέα από τους δέκα υποψηφίους (θα μπορούσε να ήταν και λιγότεροι). Μπορούμε συνεπώς να κάνουμε ορισμένες παρατηρήσεις: 

1. Το εγχείρημα δεν είναι σημαντικό μόνο για τον προοδευτικό χώρο. Υπό προϋποθέσεις μπορεί να αναδιατάξει όλο το πολιτικό σκηνικό. Ενδιαφέρει συνεπώς γιατί μπορεί  να επηρεάσει την πορεία της χώρας συνολικά. 

2. ´Εχει τεράστια σημασία η αυξημένη συμμετοχή! Αυτή θα ενισχύσει το εγχείρημα, το νέο αρχηγό και την ενότητα μετά που όλοι επιθυμούμε. Ας συμμετέχουμε σ'  αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας ο καθένας με της προτιμήσεις του.

3. Το κριτήριό μας θα πρέπει, θεωρώ, ανεξάρτητα από προσωπικές συμπάθειες να είναι ένα : ποιος/α  μπορεί να δυναμώσει περισσότερο τη δημοκρατική παράταξη ώστε να ξεφύγουμε από τα μονοψήφια ποσοστά και να γίνουμε και πάλι πρωταγωνιστές στο πολιτικό σκηνικό.

Ποιος μπορεί να ενώσει δυνάμεις πέρα από όσους σήμερα βρίσκονται στη ΔΗ.ΣΥ. Είτε αυτούς που πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ και αναζητούν μια σοβαρή αφορμή για να γυρίσουν,  είτε όσους απογοητευμένοι από το πολιτικό σύστημα απέχουν και θέλουν μια εναλλακτική πρόταση που θα δώσει ελπίδα και πάλι. 

4. ´Ηρθε λοιπόν η ώρα της πολιτικής και των επιχειρημάτων. Ας ακούσουμε τους υποψηφίους. Αντίπαλοι δεν υπάρχουν. Υπάρχει μόνο αίσθημα ευθύνης για την προοδευτική δημοκρατική παράταξη κι έτσι θα προσεγγίσουμε την ευκαιρία που δίδεται μέσω της εκλογής  αρχηγού το προσεχές διάστημα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΜΑΡΑΓΚΟΣ: Αυτή είναι η αλήθεια για την χρέωση της πλαστικής σακούλας

ΜΑΡΑΓΚΟΣ: Αυτή είναι η αλήθεια για την χρέωση της πλαστικής σακούλας
Απόψεις
[15/01/2018 - 18:01]

Ένα άρθρο ξεκαθαρίζει την κατάσταση, για να ξέρουν οι καταναλωτές που πάνε τα λεφτά τους. ...περισσότερα

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ορθώς η Εκκλησία έλαβε θέση για το Σκοπιανό

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ορθώς η Εκκλησία έλαβε θέση για το Σκοπιανό
Απόψεις
[13/01/2018 - 10:48]

¶ρθρο από τον Ευβοιώτη πρώην βουλευτή και υπουργό.   ...περισσότερα

Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική

Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική
Απόψεις
[12/01/2018 - 12:28]

Ο Θανάσης Τσόκας παρουσιάζει αδιαμφισβήτητα ιστορικά στοιχεία περί της ελληνικότητας της Μακεδονίας. ...περισσότερα