Διεθνής διάσκεψη για την υποστήριξη μαθητών με δυσλεξία στη Χαλκίδα

20 Οκτωβρίου 2017, 14:04
A+ A-
Την διοργάνωσε το ΚΕΔΔΥ Εύβοιας, στο Κόκκινο Σπίτι.

Διήμερη διεθνής διάσκεψη διοργάνωσε το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Ευβοίας στην οικία Μάλλιου στην Χαλκίδα (Κόκκινο Σπίτι) με αντικείμενο τις νέες τάσεις στην διαχείριση και υποστήριξη μαθητών με δυσλεξία, στα πλαίσια του έργου Mooc - Dys. (Erasmus+ KA2).

Στην διάσκεψη παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν πρακτικές επί του ζητήματος, αξιολογήθηκαν σε μία πρώτη φάση οι πολιτικές που ακολουθούνται από τις χώρες των συμμετεχόντων στην διάσκεψη, και προσδιορίστηκε ο τρόπος συντονισμού και υλοποίησης των προγραμματισμένων δράσεων εντός των πλαισίων του έργου.

Το έργο ολοκληρώνεται το φθινόπωρο του 2019 και με την ολοκλήρωσή του προβλέπεται να παραδώσει προς περαιτέρω αξιοποίηση από τους ωφελούμενους τα παρακάτω:

  1. Καλές πρακτικές διαχείρισης μαθητών με δυσλεξία.
  2. Ηλεκτρονική πλατφόρμα τηλεεκπαίδευσης (σύγχρονη - ασύγχρονη) σε έξι γλώσσες, με συγκεκριμένες θεματικές ενότητες.
  3. Γραμματοσειρές για χρήση από Η/Υ περισσότερο φιλικές για μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.
  4. Ενημερωτικές δράσεις σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο εντός και εκτός εκπαιδευτικών ομάδων.
  5. Ομάδα ελέγχου προσιτότητας και συμβατότητας διαδικασιών ανάπτυξης ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού υλικού.

Στην διάσκεψη ανακοινώθηκε και η πιθανή αιτιολόγηση της δυσλεξίας από Γάλλους ερευνητές, κάτι το οποίο αν τεκμηριωθεί επαρκώς, θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο ενισχύονται και υποστηρίζονται μαθησιακά οι μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Ευβοίας συμμετείχε στην διάσκεψη με την Προϊσταμένη του, Δ. Λινάρδου, τον ψυχολόγο Α. Καρυστινό και τον κοινωνικό λειτουργό Σ. Πίττα ενώ την πόλη της Χαλκίδας εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χαλκιδέων Α. Πατέλης.

Επιστροφή