Στο λιμάνι της Χαλκίδας καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου

Στο λιμάνι της Χαλκίδας καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου
23 Οκτωβρίου 2017, 10:52
A+ A-
Συναντήθηκε με την Διοίκηση του Ο.Λ.Ν.Ε. και συζητήθηκαν θέματα λιμενικής πολιτικής.  

Συνάντηση εργασίας με την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου στον Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Λιμενικών Έργων Βίκυ Τσουκαλά πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ). 

Η συνάντηση ήλθε ως αποτέλεσμα πρότερης διερευνητικής επικοινωνίας και επαφής  της Διοίκησης  του Οργανισμού με την κ. Τσουκαλά, στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων και τεχνογνωσίας σε διάφορα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το θέμα της εκπόνησης μελέτης του Master Plan για τον λιμένα Χαλκίδας. Η κ. Τσουκαλά ενημερώθηκε για το γενικότερο οργανόγραμμα και χρονοδιάγραμμα της μελέτης και συζήτησε με τους εκπρόσωπους του οργανισμού για τις ανάγκες και τα δεδομένα που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού.

 Κατά δήλωση της  γνωρίζει πολύ καλά τη δραστηριότητα της αναδόχου εταιρείας και εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στις δυνατότητες της για την παρουσίαση μιας λειτουργικής και ολοκληρωμένης μελέτης, η οποία μπορεί να αλλάξει το παραλιακό μέτωπο της πόλης και να αναβαθμίσει σημαντικά τις παρεχόμενες λιμενικές υπηρεσίες.

Μάλιστα έπειτα από πρόταση της Διοίκησης του οργανισμού η κα Τσουκαλά δέχθηκε να αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο στη διαδικασία της καθώς και ρόλο επιβλέποντα καλής εκτέλεσης του Master Plan σύμφωνα και με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση ήταν η παρουσίαση μιας πρότασης την οποία επεξεργάζεται η κα Τσουκαλά και η ομάδα της και αφορά στη δημιουργία μητρώου συντήρησης και αποκατάστασης των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Στη συνέχεια η κα Τσουκαλά και το επιτελείο της, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο Ανδρέα Παπανδρέου ξεναγήθηκαν στους χώρους του λιμένα Χαλκίδας και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις λιμενικές εγκαταστάσεις  καθώς να πληροφορηθούν για θέματα όπως τα βαθικά στην περιοχή ή την χωρητικότητα των πλοίων που ελλιμενίζονται.

Επιστροφή