Απόψεις

Γελάει και ο Μαρξ

Γελάει και ο Μαρξ
1 Νοεμβρίου 2017, 14:24
Το κεντρικό άρθρο της Ευβοϊκής Γνώμης για τις αλλαγές στα πρόστιμα και το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

*Αναδημοσίευση από τη στήλη "Η Γνώμη μας" της Ευβοϊκής Γνώμης

Η κυβέρνηση είναι ιδεοληπτική και το έχουμε καταλάβει. Παρόλο που τσακίζει ό,τι βρίσκει μπροστά της, δεν σταματά ποτέ να περιτυλίγει τις αποφάσεις της με ένα «αριστερό» επίχρισμα, ώστε και να τα έχει καλά με τη συνείδησή της (λέμε τώρα…), αλλά κυρίως με τους ψηφοφόρους της.

Τρανό παράδειγμα ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος, αν και παλαιοΠΑΣΟΚ, παίρνει άριστα στο χειρισμό του αριστεροστροφόμετρου (σ.σ. είναι ένα καινούριο εργαλείο μόνο για μέλη του υπουργικού συμβουλίου).
Ο Σπίρτζης, λοιπόν, θα καθιερώσει τα πρόστιμα του ΚΟΚ με βάση εισοδηματικά κριτήρια. Γιατί; Κάμερα στον ίδιο: «Θέλουμε να πατάξουμε τη λογική “τα έχω, παρανομώ και πληρωνώ”».

Προφανώς κάποια μυστική έρευνα έφθασε στο γραφείο του Σπίρτζη, βάσει της οποίας καθημερινά περνούν με κόκκινο μόνο οι Mercedes και σπάνια τα μεταχειρισμένα Fiatάκια.

Πέρα απ’ αυτό, όμως, τρομάζει η απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει ταξικό χαρακτήρα σε μια μορφή light, καθημερινής παραβατικότητας. Ο Σπίρτζης τερματίζει το αριστεροστροφόμετρο πλασάροντας το παράνομο πάρκινγκ ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωριστεί ο ίδιος με τον Μαρξ και τη δικτατορία του προλεταριάτου.  

Κι αφού ο Σπίρτζης δεν παραδέχεται απλά ότι θέλει να μαζέψει λεφτά για να κλείσει καμιά τρύπα, τότε γιατί και το Υπουργείο Οικονομικών να μην καθιερώσει το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας;

Ο τίτλος του φόρου που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ είναι αρκούντως αριστερός. Στην πράξη, βέβαια, αναμένεται να τσακίσει όποιον έκανε το λάθος να έχει ακόμη σπίτι στο όνομά του ή των παιδιών του. Είτε τον εγκρίνει η Τρόικα είτε όχι,  θυμηθείτε ότι η κυβέρνηση θέλησε να πατάξει τη μεγάλη ακίνητη περιουσία. Αυτό πρέπει να σας μείνει.

Γιατί αν περιμένετε να σας μείνει κανά ευρώ, θα γελάσει και ο Μαρξ απ’ τα ουράνια!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί δεν αντιδρούν οι Αρχιερείς για το νέο μάθημα των θρησκευτικών;

Γιατί δεν αντιδρούν οι Αρχιερείς για το νέο μάθημα των θρησκευτικών;
Απόψεις
[18/11/2017 - 19:41]

Αγωνιώδες ερώτημα από τον Χαλκιδέο μαθηματικό Θανάση Τσόκα. ...περισσότερα

Η Εύβοια μπροστά στην έξοδο από την κρίση

Η Εύβοια μπροστά στην έξοδο από την κρίση
Απόψεις
[15/10/2017 - 11:45]

Αναγκαία η θεσμοθέτηση συλλόγου κοινωνικής, οικονομικής ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος.   ...περισσότερα