Πολιτική

Φούσκωσε από οργή το Ποτάμι - Αδειάζουν τον Σταύρο Θεοδωράκη

Φούσκωσε από οργή το Ποτάμι - Αδειάζουν τον Σταύρο Θεοδωράκη
14 Νοεμβρίου 2017, 16:56
Μετά την εμπλοκή του στο νέο φορέα της κεντροαριστεράς

Φούσκωσε το Ποτάμι από την οργή στελεχών για την εμπλοκή Θεοδωράκη στις εκλογές για τη συγκρότηση νέου φορέα της κεντροαριστεράς και κυρίως για το ενδεχόμενο συγχώνευσης με το ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα αυτού του χώρου.

59 στελέχη του κόμματος με επιστολή τους διαφωνούν ανοιχτά πλέον με την απόφαση Θεοδωράκη και ζητούν έκτακτο συνέδριο για να διασφαλιστεί η αυτόνομη πορεία του κόμματος.

Διαβάστε την ανοικτή επιστολή των 59...

«Από το ξεκίνημα των διαδικασιών για τον Νέο Φορέα, πολλά μέλη και στελέχη του Ποταμιού εκφράσαμε την αντίρρησή μας, θεωρώντας το εγχείρημα μια θνησιγενή προσπάθεια ανακύκλωσης του παλιού πολιτικού συστήματος.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης με μια καθαρά προσωπική του απόφαση έθεσε υποψηφιότητα για αρχηγός του Νέου Φορέα. Δεν σταμάτησε σε αυτό, εντελώς αυθαίρετα και αντικαταστατικά, προδιέγραψε την αναστολή λειτουργίας του Ποταμιού και την απορρόφηση του από αυτό που μέχρι τώρα πολεμούσε.

Το Ποτάμι δεν μπορεί να γίνει θυσία για τον εξαγνισμό του παλιού πολιτικού συστήματος. Την τύχη του πρέπει να αποφασίσουν όλα τα μέλη του, ανεξάρτητα από προσωπικές συμφωνίες που έγιναν πίσω από κλειστές πόρτες.

Εμείς συνεχίζουμε, μένουμε πιστοί σε όσα μας έκαναν να συμμετέχουμε στο ταξίδι του Ποταμιού που ξεκίνησε τον Φλεβάρη του 2014, για την Ελλάδα της δημιουργίας, της αξιοκρατίας, των ίσων ευκαιριών. Ενάντια στο πελατειακό κράτος, την διαφθορά, τον κομματισμό.

Για την επιστροφή του Ποταμιού στις ιδρυτικές αξίες και αρχές του, για την πολιτική και οργανωτική του αυτονομία.

Για να γίνει το Ποτάμι ο σύγχρονος προοδευτικός φιλελεύθερος μεταρρυθμιστικός πόλος που έχει ανάγκη ο τόπος.

Απαιτούμε την άμεση διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου στο οποίο θα αποφασιστεί η μελλοντική πορεία και ηγεσία του κινήματος μας».

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επισκευάζεται το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας στο Βαθύ Αυλίδας

Επισκευάζεται το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας στο Βαθύ Αυλίδας
Πολιτική
[17/02/2018 - 19:44]

Ο Μπακογιάννης υπέγραψε σημαντική συμφωνία για τη στήριξη των δομών κοινωνικής πρόνοιας της Στερεάς Ελλάδας.  ...περισσότερα

ΧΑΛΚΙΔΑ: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο με 34 θέματα

ΧΑΛΚΙΔΑ: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο με 34 θέματα
Πολιτική
[17/02/2018 - 17:02]

Διαβάστε αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν. ...περισσότερα