ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ-ΕΡΕΤΡΙΑ 2-4 (ΠΕΝΑΛΤΙ): Τον έριξε από τον θρόνο στο παιχνίδι της χρονιάς

15 Νοεμβρίου 2017, 22:29
A+ A-
Η Ερέτρια στους "4" - Αποκλείστηκε ο κάτοχος του τίτλου.

Η αξία του ηττημένου Ηρακλή Ψαχνών δίνει δόξα στη νικήτρια και η Ερέτρια από το βράδυ της Τετάρτης πανηγυρίζει μία συγκλονιστική πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου Ευβοίας, όπου εκεί θα βρει στο δρόμο της τον ΑΟ Χαλκίς (εκκρεμεί η ρεβάνς-διαδικαστικού χαρακτήρα με τη Μακρυκάπα για τον ΑΟΧ).

Η Ερέτρια νίκησε στα πέναλτι τον Ηρακλή στα Ψαχνά και τον έριξε από τον θρόνο, καθώς ο "ροπαλοφόρος" είναι ο κάτοχος του τίτλου (κυπελλούχος 2016-'17).

Και μάλιστα, η Ερέτρια πήρε την πρόκριση ...σκοτώνοντας τον Ηρακλή με ένα δικό του όπλο. Τα πέναλτι..!

Ο Ηρακλής σήκωσε δυο κούπες (Κύπελλο και Σούπερ Καπ) μέσα σε λίγους μήνες από την άσπρη βούλα.

Σήμερα, όμως, το μεγάλο του όπλο δεν εκπυρσοκρότησε.

Ωστόσο, έπαιξε με ψυχή και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα (πριν μία εβδομάδα), όταν η Ερέτρια με γκολ του Τόρα επικράτησε 1-0 και σήμερα πήγε στα Ψαχνά για να το υπερασπιστεί.

Και το κράτησε μέχρι το 90'.

Σ' εκείνο το λεπτό ο Γκάβαλης σκόραρε για τους γηπεδούχους κι έστειλε τον Ηρακλή στον ...7ο ουρανό, δίνοντάς του την ευκαιρία να παλέψει για την ολική ανατροπή.

Στην παράταση δεν άλλαξε κάτι (πέρα από την αριθμητική ισορροπία ένθεν και ένθεν), ενώ στη "ρώσικη ρουλέτα", οι Ερετριανοί στάθηκαν πιο τυχεροί ή πιο ικανοί και σφράγισαν το πολυπόθητο εισιτήριο.

Το ντέρμπι έγινε σε βαρύ γήπεδο λόγω της βροχής και πολλές φορές οι παίκτες έκαναν ...πατινάζ για να μείνουν όρθιοι.

Ετσι ξεκίνησαν

O Hρακλής είχε σήμερα τον Γκάβαλη στόπερ μαζί με τον Μπελίτσο (απουσίαζε ο Ταψής) και επιθετική τετράδα τους δύο Σκριβάνους μαζί με τον Τόλη και τον Σμυρναίο.

Η Ερέτρια είχε στόπερ τον Μπαλόζι μαζί με τον Σμπιλίρη (απουσίαζε ο Καρβελάς) και την κλασική τριάδα ...μπροστά με Τόρα-Μώρο και Αγραφιώτη (σ.σ. ξεκίνησε βασικός σε σχέση με το πρώτο ματς που είχε μπει ως αλλαγή).

Ο Ηρακλής ήθελε το γρήγορο γκολ για να δείξει ότι στο σπίτι του είναι το αφεντικό, ενώ η Ερέτρια δεν προτίμησε να παίξει ...φουλ επίθεση από την αρχή και έψαξε κάπως πιο συντηρητικά το γκολ, που θα έριχνε στο καναβάτσο τους πράσινους (σ.σ. θα έπρεπε στη συνέχεια ο Ηρακλής να ...βρει τρία γκολ).

Ο Ηρακλής μπήκε στο γήπεδο για να πιέσει ψηλά και έκλεισε την Ερέτρια, χάνοντας τρεις καλές ευκαιρίες με τους Τόλη (7') και Σμυρναίο (19' και 28').

Η Ερέτρια είχε δυο καλές στιγμές με τον Τόρα, ο οποίος δημιουργούσε "θέματα" στην πράσινη άμυνα, είτε παίζοντας κατά μέτωπο, είτε με πλάτη, για να σπάει την μπάλα στους εξτρέμ.

Επεσε ο ρυθμός από το 45' μέχρι το 65'

Στο πρώτο 20λεπτο του β' ημιχρόνου το ματς έγινε πιο σκληρό με πολλές διαμαρτυρίες και διακοπές. Ο ρυθμός έπεσε, με τις δυο ομάδες να μην μπορούν να βγουν στην επίθεση με καθαρό μυαλό.

Στο 65' φαλτσαριστό σουτ του Αγραφιώτη για την Ερέτρια καρδιοχτύπησε τους Ψαχνιώτες.

Ματσάρα ...μετά

Μία φάση που ξύπνησε τον Ηρακλή ο οποίος από εκείνο το σημείο και μετά πήρε τα ηνία του αγώνα, ανέβηκε ψηλά, πλαγιοκόπησε την Ερέτρια και της έκανε τη ζωή δύσκολη.

Ομως, ο Ηρακλής, ακριβώς για το λόγο ότι ανέβηκε ψηλά, είχε κενά στην άμυνα και στο 73' από πάσα του Τόρα στον Μεγκανάι, ο δεξιός μπακ της Ερέτριας πλάσαρε τον Ανδρούτσο, με τον γκολκίπερ του Ηρακλή να σώζει την εστία του από βέβαιη παραβίαση.

Ο Ηρακλής θέλησε να "απαντήσει". Ξαναβγήκε μπροστά και στο 79' κέρδισε φάουλ με εκτελεστή τον Γκάβαλη. Η μπάλα ενώ έδειχνε οτι θα πάει στην αγκαλιά του Ερμή Τόρα, του γλίστρησε από τα χέρια, αλλά για καλή του τύχη κατέληξε κόρνερ.

Στο 80' ήταν η σειρά του Τρεγκάι για την Ερέτρια να τροφοδοτήσει τον Γκέρσι Τόρα, αλλά η λόμπα του πρώτου σκόρερ της Α' ΕΠΣΕ εξουδετερώθηκε από τον Ανδρούτσο.

Από ένα δοκάρι

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ηρακλής πίεσε ακόμη περισσότερο και στο 83' από κόρνερ του Γκάβαλη, κεφαλιά του Σμυρναίου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ερμή Τόρα.

Ένα λεπτό μετά (84') σουτ του εξαιρετικού Τρεγκάι (ο πιτσιρικάς ξέρει πολλά κιλά μπάλα) τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ανδρούτσου.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς θα έληγε χωρίς σκορ, η Ερέτρια θα προκρινόταν και ο κόσμος θα πήγαινε νωρίς στο σπίτι του, ήρθε η φάση του 90ου λεπτού.

Το φιλί της ζωής για τον Ηρακλή

Σε ένα φάουλ από αριστερά για τον Ηρακλή, η μπάλα στρώθηκε στον Δούλο, που έβγαλε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο ξεχασμένος -από την άμυνα της Ερέτριας- Γκάβαλης με διαγώνιο σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0.

Η παράταση και ...από μία αποβολή

Η ημίωρη παράταση σημαδεύτηκε από δυο κόκκινες. Πρώτα για τον Ηρακλή ο Δούλος (στο 98') και μετά για την Ερέτρια ο Μεγκανάι (102').

Στο 103' γυριστή κεφαλιά του Σμυρναίου αποκρούστηκε έξοχα σε κόρνερ από τον Ερμή Τόρα.

Στο β' μισό της παράτασης ο Ηρακλής έδειξε να κουράζεται. Οχι ότι η Ερέτρια δεν ήταν έτοιμη να τα φτύσει, αλλά έβγαλε δυο μεγάλες φάσεις με πρωταγωνιστή τον Γκέρσι Τόρα.

Στο 118' ο Ανδρούτσος ήταν αυτός που κατέβασε τα ρολά, ενώ στο 120' ο στράικερ της Ερέτριας σούταρε άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Τα πέναλτι

ΕΡΕΤΡΙΑ: Ντουλαβέρης 0-1

ΗΡΑΚΛΗΣ: Κηρύκος (απέκρουσε ο Ερ. Τόρα)

ΕΡΕΤΡΙΑ: Γκέρσι Τόρα 0-2

ΗΡΑΚΛΗΣ: Τουρκοχωρίτης (άουτ)

ΕΡΕΤΡΙΑ: Μπαλόζι 0-3

ΗΡΑΚΛΗΣ: Γκάβαλης 1-3

ΕΡΕΤΡΙΑ: Ρούσσος (απέκρουσε ο Ανδρούτσος)

ΗΡΑΚΛΗΣ: Παν. Δημ. Σκριβάνος 2-3

ΕΡΕΤΡΙΑ: Ερμής Τόρα 2-4

---------------------------------------------------------------------------------------------------      

Διαιτησία: Γκάτσος, Καμπούρης - Χατζηκαμαγιάννης.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Σπυρόπουλος/Αϊνδιλής): Ανδρούτσος, Κοροβέσης (60' Χασαπίδης), Δούλος, Γκάβαλης, Μπελίτσος, Γκούρλας, Παν. Λαμπρ. Σκριβάνος, Τουρκοχωρίτης, Σμυρναίος, Παν. Δημ. Σκριβάνος, Τόλης (60' Κηρύκος).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ (Βαλκάνος): Ερ. Τόρα, Μεγκανάι, Ρούσσος, Σμπιλίρης, Μπαλόζι, Καλοχωρίδης, Ντουλαβέρης, Πολυχρόνης (71' Τρεγκάι), Αγραφιώτης (85' Ξυλάς), Γκέρσι Τόρα, Μώρος (78' Βελαέτης).

*Ο προπονητής του Ηρακλή Ψαχνών Τάκης Σπυρόπουλος όντας τιμωρημένος είδε το ματς πίσω από το κάγκελο.

*Δείτε στο παρακάτω βίντεο τα πανηγύρια της Ερέτριας μετά το τελευταίο νικητήριο πέναλτι του Ερμή Τόρα.

Επιστροφή