Δικογραφία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και πορνογραφία ανηλίκων σε βάρος 22χρονης

Δικογραφία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και πορνογραφία ανηλίκων σε βάρος 22χρονης
17 Νοεμβρίου 2017, 11:06
A+ A-
Έπεισε ανήλικη, μέσω facebook, να της στείλει γυμνές φωτογραφίες της.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 22χρονης Ελληνίδας, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε καταγγελία μητέρας, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης έπεισε την ανήλικη κόρη της να του αποστείλει γυμνές φωτογραφίες της.

Τα ανωτέρω στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε, προέκυψαν ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε συνδέσεις διαδικτύου σε περιοχή της Μαγνησίας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, στο σπίτι της 22χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σκληρός δίσκος φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή και τρία κινητά τηλέφωνα, ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της στην υπό έρευνα υπόθεση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Επιστροφή