Χιλιάδες φοιτητές αδυνατούν να φοιτήσουν λόγω οικονομικής δυσπραγίας

Χιλιάδες φοιτητές αδυνατούν να φοιτήσουν λόγω οικονομικής δυσπραγίας
17 Νοεμβρίου 2017, 19:20
A+ A-
Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα των μετεγγραφών.

Τις σπουδές τους αναγκάζονται να εγκαταλείψουν χιλιάδες επιτυχόντες φοιτητές που προέρχονται  από οικογένειες με χαμηλά οικογενειακά εισοδήματα και από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, λόγω οικονομικής δυσπραγίας.

Οι φοιτητές αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές μετά την απόρριψη των αιτήσεών τους για μετεγγραφή, παρόλο που συγκέντρωσαν πολύ υψηλή μοριοδότηση, σύμφωνα με τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου συνυπογράφει ερώτηση που κατατέθηκε προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, στον οποίο τίθενται τα εξής ερωτήματα:

  1. Προτίθεστε να δώσετε λύση στις χιλιάδες ελληνικές οικογένειες και φοιτητές που αδυνατούν στη σημερινή συγκυρία να υποστηρίξουν οικονομικά τις σπουδές τους;
  2. Με ποιο τρόπο σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το θέμα των ενστάσεων των φοιτητών που συγκεντρώνουν υψηλή μοριοδότηση για μετεγγραφή;
  3. Εφόσον γίνει δεκτή η ένστασή τους, πως θα διασφαλίσετε ότι οι παραπάνω φοιτητές δεν θα αποκλειστούν από τη διαδικασία αίτησης δωρεάν στέγασης και σίτισης στις Σχολές όπου θα μετεγγραφούν;. 

Επιστροφή