Κιαπέκος: Γι' αυτό δεν έκανα αλλαγές, αλλά άλλαξα τον σχηματισμό

18 Νοεμβρίου 2017, 22:59
A+ A-
Εβγαλε το καπέλο στην Αρτάκη ο  προπονητής της Μακρυκάπας.

Η Μακρυκάπα έχασε (με 2-1) εντός έδρας από την Αρτάκη για την 8η αγωνιστική της Α' ΕΠΣΕ, σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν ιδιαίτερα ποιοτικό, αλλά είχε πολλές μονομαχίες, δύναμη και πάθος και από τις δυο ομάδες.

Στο 1-1 φαινόταν ότι η ομάδα που θα έκανε "δικό" της το ματς, θα έπρεπε να εκμεταλλευτεί μία στημένη φάση, όπως κι έγινε για την Αρτάκη, με το κόρνερ του Μπαλαμπάνη και την κεφαλιά του Λούκα, που κατέληξε στα δίχτυα.

Στα αξιοσημείωτα του ματς ήταν το ότι η Μακρυκάπα ολοκλήρωσε το παιχνίδι χωρίς αλλαγές.

Οι 11 που ξεκίνησαν, αυτοί "έβγαλαν" όλο το παιχνίδι.

Ωστόσο, αν γυρνούσαμε το χρόνο λίγο πίσω, δηλαδή πριν τη σέντρα, ο προπονητής των "Λύκων" την ίδια συνταγή θα ακολουθούσε.

Το egnomi.gr επικοινώνησε με τον Νίκο Κιαπέκο, σε μία ...απόπειρα να μπει στο μυαλό του για τον τρόπο που κοουτσάρισε σήμερα τη Μακρυκάπα.

Ο ίδιος δεν μετάνιωσε για τις αποφάσεις του, λέγοντας μεταξύ άλλων: "Δεν κάναμε αλλαγές σε πρόσωπα, αλλά στην τακτική και στον σχηματισμό μας. Βρεθήκαμε να χάνουμε με 2-1 στο 80'. Εμεναν δέκα λεπτά. Εμείς ξεκινάμε, παίζοντας 4-4-2. Οταν δεχτήκαμε το γκολ, πήρα έναν ακραίο χαφ και τον έκανα δεκάρι. Αυτόματα ο σχηματισμός μας μετατράπηκε σε 4-3-3 αλλά χωρίς του κλασικούς εξτρέμ. Με δεκάρι και δυο κυνηγούς. Αν θέλετε καλύτερα, 4-3-1-2. Κι επιλέξαμε να αφήσουμε ελεύθερη την πλευρά στην οποία κινούταν ο Μπαλαμπάνης της Αρτάκης, για να τους χτυπήσουμε από 'κει. Κι αυτό γιατί ο Μπαλαμπάνης είναι ένας παίκτης που ανεβαίνει ολόκληρη την γραμμή ...ψάχνοντας από τη μεριά μας την πλαγιοκόπηση. Εστω κι αν δεν βάλαμε γκολ, βγάλαμε φάσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο, κερδίσαμε 2-3 κόρνερ, από ατυχία δεν σκοράραμε".

Ο Νίκος Κιαπέκος μίλησε και για την Αρτάκη, λέγοντας: "Σίγουρα ήρθε με άλλον ...αέρα στην Μακρυκάπα μετά την αλλαγή προπονητή. Είναι πολύ καλή ομάδα με βαριά φανέλα. Η Αρτάκη θεωρώ ότι θα είναι μέσα στην 4αδα με Ερέτρια, Λήλα και Ηρακλή Ψαχνών. Μπορεί στα πρώτα 7 ματς να μην είχε σημειώσει κάποια νίκη, αλλά ήταν καθαρά θέμα συγκυριών. Ο Τοκπασίδης ήταν άτυχος, δεν τον ...πήγαν τα αποτελέσματα. Η Αρτάκη σε 3-4 παιχνίδια που δεν κέρδισε ήταν καλύτερη από τους αντιπάλους της. Αλλά και ο Ζέρβας είναι πολύ καλός προπονητής. Σίγουρα βέβαια, έχει άλλη φιλοσοφία και σήμερα ευνοήθηκε από το πως κύλησε το παιχνίδι".

Για τη ...συνέχεια της Μακρυκάπας, ο Νίκος Κιαπέκος τόνισε: "Μην ξεχνάτε ότι είμαστε μία ομάδα που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα το καλοκαίρι μέχρι να δηλώσουμε συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Δεν ανησυχώ και έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των παιδιών. Εχουμε ...διανύσει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Από 'δω και στο εξής έρχονται πιο βατά ματς, φαινομενικά πάντα. Αν εμφανιστούμε όπως πρέπει θα ανέβουμε στη βαθμολογία και θα είμαστε καλά".

Τέλος, ο Κιαπέκος αναφέρθηκε και στα προβλήματα του ΑΟΧ, μιας και έχει φορέσει την κυανόμαυρη φανέλα με την "Αρέθουσα" στο στήθος: "Εύχομαι ο ΑΟΧ να κατέβει κανονικά αύριο στο ντέρμπι με τον Ταμυναϊκό. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν προβλήματα, ωστόσο πρέπει οι παίκτες να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή. Με την προϋπόθεση βέβαια, ότι από τη Δευτέρα θα βρεθεί κάποια λύση".

Θυμίζουμε ότι ο ΑΟΧ είναι αντίπαλος της Μακρυκάπας στο Κύπελλο στην προημιτελική φάση. Στο πρώτο ματς ο ΑΟΧ νίκησε με 5-0 μέσα στη Μακρυκάπα, ενώ υπάρχει και ο αγώνας ρεβάνς στο Δημ. Στάδιο Χαλκίδας.

Αυτό το ματς είναι να γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 22/11 στις 2.30 το μεσημέρι. Βέβαια μέχρι ...τότε ποιος ξέρει σε τί κατάσταση θα βρίσκεται ο ΑΟΧ...

Επιστροφή