Έχασε λεφτά στο στοίχημα και σκηνοθέτησε ληστεία 25χρονος

Έχασε λεφτά στο στοίχημα και σκηνοθέτησε ληστεία 25χρονος
21 Νοεμβρίου 2017, 07:27
A+ A-
Για να καλύψει την ...χασούρα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ του αδελφού του, όπου εργαζόταν.

Συνελήφθη, το πρωί της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 25χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδορκία.

Ειδικότερα, ο δράστης το απόγευμα της Κυριακής 19 Νοεμβρίου, εργαζόμενος σε πρακτορείο ΟΠΑΠ του αδερφού του έχασε σε ζωντανά στοιχήματα το χρηματικό ποσό των 2.400 ευρώ.

Για να δικαιολογήσει την ...χασούρα, κατήγγειλε ψευδώς στο κέντρο επιχειρήσεων του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ότι δυο άγνωστοι δράστες του ανέκοψαν με όχημα την πορεία του και με την άσκηση σωματικής βίας, τον έριξαν στο έδαφος και του άρπαξαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Επιπλέον, επειδή ο 25χρονος ένιωσε δήθεν αδιαθεσία από τη ληστεία σε βάρος του, διακομίστηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, «Ο Άγιος Ανδρέας», για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την εξιχνίαση της ληστείας συγκροτήθηκε εξειδικευμένο κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, το οποίο μετέβη άμεσα στον τόπο του περιστατικού, όσο και στο Νοσοκομείο, για τη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων και πειστηρίων της υπόθεσης.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς προανάκρισης, που διενήργησαν οι αστυνομικοί, συγκεντρώθηκαν αποδεικτικά στοιχεία, υπό το βάρος των οποίων ο 25χρονος ομολόγησε ότι σκηνοθέτησε τη ληστεία σε βάρος του, προκειμένου να δικαιολογήσει τα χρήματα που έχασε στην επιχείρηση του αδερφού του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Επιστροφή