Νέα τροπή στο δικαστικό σίριαλ του ελληνικού ποδοσφαίρου

Νέα τροπή στο δικαστικό σίριαλ του ελληνικού ποδοσφαίρου
16 Δεκεμβρίου 2017, 07:23
A+ A-
Αφορά και τους Παπακωνσταντίνου και Κάμπαξη.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών (στις 7 Νοεμβρίου) παρέπεμψε σε δίκη 28 συνολικά άτομα για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων.

Μεταξύ τους ήταν και ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιάννης Παπακωνσταντίνου, αλλά και ο Ευβοιώτης πρώην διαιτητής Γιάννης Κάμπαξης, οι οποίοι επίσης παραπέμφθηκαν για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας.

Ωστόσο, το δικαστικό σίριαλ φαίνεται πως θα έχει κι άλλα επεισόδια.

Το απόγευμα της Παρασκευής (15/12) ο Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης κατέθεσε αίτηση αναίρεσης για το βούλευμα, καθώς σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ βρήκε δικαστικά κενά!

Ουσιαστικά αναίρεσε και το σκεπτικό του προέδρου του Δικαστικού Συμβουλίου Κωνσταντίνου Σταμαδιάνου, ο οποίος είχε μειοψηφήσει, προτείνοντας την πλήρη απαλλαγή των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Για το τι θα συμβεί από εδώ και πέρα, θα αποφανθεί το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου, χωρίς να υπάρχει επί του παρόντος συγκεκριμένη ημερομηνία απόφασης.

Πάντως, ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου παραμένει κανονικά πρόεδρος της ΕΠΣΕ έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο...

Αν, ωστόσο, "επιστρέψει" στο προσκήνιο το αρχικό κατηγορητήριο που υπήρχε στη δικογραφία της εν λόγω υπόθεσης, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την κατηγορία περί "εγκληματικής οργάνωσης" και όχι της σύστασης συμμορίας.

Οπως και να 'χει θα κληθεί να αποδείξει την αθωότητά του κι ότι δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά στο δικαστήριο, όταν θα έρθει η ώρα.   

Επιστροφή