Καυστική ανακοίνωση για την έξωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού Κύμης

Καυστική ανακοίνωση για την έξωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού Κύμης
17 Δεκεμβρίου 2017, 09:59
A+ A-
Από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου.  

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου εξέδωσε καυστική ανακοίνωση για την έξωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού Κύμης, εξαιτίας της μη πληρωμής των ενοικίων από τον Δήμο στον ιδιοκτήτη του κτηρίου.

Στο κείμενο της ανακοίνωσης γίνεται αναφορά στο ιστορικό του προβλήματος, σε όσα διαμείφθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και καταλήγει με τα παρακάτω ερωτήματα:

1. Τέσσερα σχεδόν χρόνια δεν ήξεραν αν το κτίριο ήταν κατάλληλο ή όχι; Πώς   προέκυψε τώρα;
2.Γιατί δεν πλήρωσαν τρία χρόνια τα ενοίκια; Πώς θα πληρώσουν τώρα; Υπάρχουν τώρα χρήματα ή δόθηκαν κάποιες εγγυήσεις στο νέο ενοικιαστή; (προσωπικές είπε ο κ. Παγώνης)
3. Ήρθαν σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη να τους διευκολύνει μέχρι να βρουν άλλο κτίριο; Αληθεύει ότι έχουν υπογράψει έγγραφο για το πότε θα πλήρωναν και δεν το τήρησαν; Ποιος το υπέγραψε;
4. Γιατί ένα κτίριο τόσο μακριά; Πως θα πηγαίνουν εκεί τα νήπια; Πότε θα πάρει άδεια καταλληλότητας;
5. Γίνεται διαγωνισμός για το νέο κτίριο αλλά ένα μόνο βρέθηκε. Ποια τα κριτήρια που έβαλαν για το νέο κτίριο;(Κάτι ανέφερε σχετικά ο Πρόεδρος)
6. Συγκροτήθηκε επιτροπή για την καταγραφή και τη μεταφορά των πραγμάτων; (Όχι βέβαια)
7. Πώς θα γίνουν οι εργασίες που χρειάζονται και πόσο θα στοιχίσουν;

Η ανακοίνωση καταλήγει με την φράση: « Όσα και να πούμε ένα είναι γεγονός. Η έξωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού λόγω μη καταβολής των ενοικίων. Τα βρέφη και τα νήπια στο δρόμο.»

Επιστροφή