ΧΑΛΚΙΔΑ: Εκπαίδευση πολιτών στις πρώτες βοήθειες από τον Ερυθρό Σταυρό

ΧΑΛΚΙΔΑ: Εκπαίδευση πολιτών στις πρώτες βοήθειες από τον Ερυθρό Σταυρό
7 Ιανουαρίου 2018, 13:54
A+ A-
Θα πραγματοποιηθεί διήμερο σεμινάριο στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού, στη Χαλκίδα.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Χαλκίδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διοργανώνει 12ωρη εκπαίδευση Πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες, το Σαββατοκύριακο 27-28 Ιανουαρίου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική στις ακόλουθες ενότητες:

  1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ
  2. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ & ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ (Διαταραχές συνείδησης, απώλεια αισθήσεων, θέση ανάνηψης, καρδιοαναπνευστική ανακοπή και αντιμετώπιση της, απόφραξη ανώτερου αεραγωγού από ξένο σώμα)
  3.  ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΑ (Επίσταξη, δήγματα ζώων και εντόμων, μεγάλες αιμορραγίες και τραυματικοί ακρωτηριασμοί, εγκαύματα, μυοσκελετικές κακώσεις, αφαίρεση κράνους)
  4. ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ (Κοιλιακό άλγος, υποθερμία και κρυοπαγήματα, δηλητηριάσεις)

Ο σκοπός της εκπαίδευσης είναι να επιτρέψει σε πολίτες να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί μέχρι να έρθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στα γραφεία του Σώματος (Πολιτικών 42 και Προμαχώνος, Χαλκίδα). Ώρες εκπαίδευσης: Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Ιανουαρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ και μετά την ολοκλήρωση του οι εκπαιδευθέντες αποκτούν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης με ισχύ για 5 χρόνια. Οι δε φορείς (οργανισμοί, σωματεία, εταιρείες κλπ) που εκπαιδεύουν το προσωπικό τους λαμβάνουν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης Προσωπικού.

Για εγγραφές επικοινωνήστε εργάσιμες ώρες στο τηλέφωνο : 697 272 9421

Επιστροφή