Γίγαντες ...παντρεμένοι στο φούρνο με λουκάνικα

Γίγαντες ...παντρεμένοι στο φούρνο με λουκάνικα
19 Ιανουαρίου 2018, 07:00
A+ A-
Δέσιμο γεύσεων...

Εάν σου αρέσουν τα όσπρια αλλά και στο κρέας δεν λες όχι, τότε αυτή η συνταγή τα έχει και τα δύο. Παντρεύει τους γίγαντες με τα λουκάνικα και το ...προξενιό είναι πετυχημένο.


Υλικά:

1 κιλό γίγαντες
500 γρ. λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε πλάγιες κάθετες φέτες πάχους 4-5 εκ.
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 μεγάλα καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1/4 μάτσο σέλινο ψιλοκομμένο
1/4 μάτσο ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/4 μάτσο ψιλοκομμένο άνηθο
800 γρ. ντομάτα κονκασέ
2 κ.σ. κέτσαπ
400 – 500 ml νερό
10 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Τι κάνουμε:
Μουλιάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ σε αρκετό κρύο νερό. Τους βράζουμε στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αν τα βάλουμε στη χύτρα ταχύτητος θα μας πάρει περίπου 30 - 40 λεπτά ανάλογα τον τύπο των οσπρίων. Μόλις ετοιμαστούν σουρώνουμε τους γίγαντες και τους αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Καίμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα λουκάνικα. Τους δίνουμε καλό χρώμα και από τις δύο πλευρές και τους προσθέτουμε στο σκεύος με τους γίγαντες.
 Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και την πιπεριά για 7 - 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σέλινο, τη κέτσαπ, τη ντομάτα κονκασέ, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και μόλις ετοιμαστεί βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε τον μαϊντανό και το άνηθο.
Αδειάζουμε τη σάλτσα πάνω στα υπόλοιπα υλικά που έχουμε στο πυρίμαχο σκεύος και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι της σούπας. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα ελέγχοντας ανά διαστήματα αν χρειάζεται νερό.
Σερβίρουμε ζεστούς τους γίγαντες με τυρί φέτα.
Καλή σας όρεξη.

Επιστροφή