Ξυλοκόπησε την αδερφή του για τα περιουσιακά

Ξυλοκόπησε την αδερφή του για τα περιουσιακά
22 Ιανουαρίου 2018, 10:25
A+ A-
Σε 15μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο δράστης της επίθεσης.

Ο ξυλοδαρμός, οι βρισιές και οι απειλές που δέχτηκε μια γυναίκα από τον αδελφό της απασχόλησε πρόσφατα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας και ο δράστης της επίθεσης καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Τα δύο αδέλφια είχαν διαφωνίες για την οικογενειακή περιουσία. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε αναίσθητη στο δρόμο στις 28 Ιουλίου του 2015, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό από τον αδερφό της, όπως κατήγγειλε η ίδια.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι ήταν αυτός που την χτύπησε, αλλά δεν έπεισε το δικαστήριο κι έτσι καταδικάστηκε για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και εξύβριση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έξω από το σπίτι τους στην Καλαμάτα, ο κατηγορούμενος πέταξε στην αδελφή του μια καρέκλα και την γρονθοκόπησε στο κεφάλι και το σώμα, ώσπου έπεσε στο δρόμο λιπόθυμη.

Όταν εξετάστηκε η γυναίκα στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι είναι χτυπημένη στο πρόσωπο και έχει υποστεί θλάσεις στον αυχένα, ενώ υπέφερε επίσης από πόνους στο κεφάλι και την πλάτη από τα χτυπήματα.

Πέρα όμως από τη σωματική βία, ο κατηγορούμενος την έβριζε χυδαία και απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει, για να την τρομοκρατήσει. Στο δικαστήριο ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν αυτός, αλλά ο άλλος τους αδερφός, ο οποίος τη χτύπησε και την έσπρωξε με δύναμη.

Μάλιστα ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε να έρθει ο αδερφός τους στη δίκη για να καταθέσει, οι δικαστές όμως απέρριψαν το αίτημά του, καθώς από τα στοιχεία της υπόθεσης και τις μαρτυρίες δεν υπήρξε η παραμικρή αμφιβολία για τον δράστη της επίθεσης.

Επιστροφή