ΧΑΛΚΙΔΑ: Χειροτονήθηκε διάκος ο Πέτρος Βλάχος

ΧΑΛΚΙΔΑ: Χειροτονήθηκε διάκος ο Πέτρος Βλάχος
20 Φεβρουαρίου 2018, 19:00
A+ A-
Προορίζεται να υπηρετήσει ως Εφημέριος της Ενορίας Νέας Λαμψάκου.

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και την εις Διάκονο χειροτονία του Πέτρου Βλάχου, από την Χαλκίδα, αποφοίτου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σπουδαστή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιερής Μητρόπολης.

Ο νέος Διάκονος διετέλεσε ιεροψάλτης στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Ξηρόβρυσης, είναι έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού και προορίζεται να υπηρετήσει ως Εφημέριος της Ενορίας Νέας Λαμψάκου.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο νέο Διάκονο, τον κάλεσε να μοιάσει στον προστάτη του ¶γιο, Απόστολο Πέτρο, στην πίστη και στην αγάπη του προς τον Κύριο Ιησού.

Ο πνευματικός πατέρας του νέου Διακόνου, Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Θεοχάρης διάβασε την Κανονική Συμμαρτυρία, ενώ το πλήθος του Λαού αναφώνησε το «¶ξιος», συμμετέχοντας ενεργά στο όλο Μυστήριο.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε και στο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέα Αβραάμ Αποστολίδη, Εφημερίου Αλοννήσου, ο οποίος εκοιμήθη προ τριών ετών, σε ηλικία μόλις σαράντα ετών.

Επιστροφή