Για την α.μ.

Για την α.μ.
2 Μαρτίου 2018, 18:17
A+ A-
Η άποψη της Ευβοϊκής Γνώμης για το Θαλασσινό Καρναβάλι, όπως κατατέθηκε στη στήλη "Η Γνώμη μας".

* Αρθρο της Ευβοϊκής Γνώμης

Η α. μ.* Λίλιαν Ζλακώνη έχει πάθει έναν ντουβρουτζά. Ξύπνησε μέσα της ο Ευριπίδης, την είδε και λίγο …Ταραντίνο, με αποτέλεσμα να διαχειρίζεται εντελώς λανθασμένα την αδιαμφισβήτητη εμπορική επιτυχία του Θαλασσινού Καρναβαλιού.

Δυστυχώς η α.μ. δεν ακούει κουβέντα. Και αυτό είναι που εξοργίζει. Σαν «Τζιχαντιστής του πολιτισμού» θέτει το εκβιαστικό δίλημμα: «Το θέλετε ή δεν το θέλετε το καρναβάλι;».

Κοινώς, ή πρέπει να της δώσουμε λευκή επιταγή να κάνει αυτό που γουστάρει ή είμαστε απέναντι. Γιατί η α.μ.  έχει αυτοαναγορευτεί σε μοναδικό προασπιστή του καλού της Χαλκίδας…

Λοιπόν, η απάντηση είναι μία: Θέλουμε το Θαλασσινό Καρναβάλι, αλλά όχι έτσι!

Δηλαδή: Δεν γίνεται μέσα σε ένα μήνα να δίνονται με απευθείας αναθέσεις περίπου 250.000 ευρώ χωρίς κανέναν έλεγχο.

Δεν γίνεται να αρνείται ο Οργανισμός να κάνει απολογισμό εσόδων –εξόδων μέχρι τελευταίο σεντ, λες και η πρόεδρος ξοδεύει λεφτά από την τσέπη της.

Δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτό να παρουσιάζουμε στον κόσμο ένα θέαμα που αδυνατεί να γίνει κατανοητό και βασίζεται κατά κύριο λόγο στα βεγγαλικά. Ρωτήσατε τον κόσμο που γέμισε την παραλία τι είδε και τι άκουσε στην Τελετή Λήξης; Αυτά, αγαπητή α.μ., δεν είναι λεπτομέρειες. Είναι η ουσία!

Δεν είναι στο φινάλε καρναβάλι όλο αυτό και πράγματι εδώ έχουμε μια παγκόσμια πρωτοτυπία. 

Καταλάβετε επιτέλους ότι όπως πιστώνονται τα θετικά, έτσι χρεώνονται και τα αρνητικά. Γιατί υπηκόους μπορεί να έχετε (κάποιους από αυτούς τους πληρώνετε κιόλας), αλλά οι Χαλκιδέοι λευκές επιταγές δεν υπογράφουν σε κανέναν και πόσο μάλλον σε πολιτικούς που συνεχίζουν να κατασκευάζουν εχθρούς.

* α.μ.= αυτού μεγαλειότης…

Επιστροφή