Πολιτική

ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ: Το Δίστομο έχει πολλές αναπτυξιακές δυνατότητες

ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ: Το Δίστομο έχει πολλές αναπτυξιακές δυνατότητες
13 Μαρτίου 2018, 17:59
Ανακοίνωση με αφορμή την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.  

Η παράταξη «Η Στερεά σε νέα τροχιά», με αφορμή την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που έγινε στο Δίστομο, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δίστομου.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι το μαρτυρικό χωριό του Δίστομου δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται μόνο με την συναισθηματική συμπαράσταση  για  όλες τις δυσκολίες και τις οδύνες που πέρασε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από τη Ναζιστική θηριωδία.

Το Δίστομο χαρακτηρίζεται ως ένα «ακατέργαστο διαμάντι», το οποίο η Περιφέρεια με πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς μπορεί να βοηθήσει,στα παρακάτω:

  1. Στηρίζοντας τον πρωτογενή τομέα. Η αναβίωση της κτηνοτροφίας και της αμπελοκαλλιέργειας, σε συνδυασμό με δράσεις οικοτεχνίας  που ιστορικά έπαιζαν σημαίνοντα ρόλο και υπάρχει παράδοση, με την αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ
  2. Ενίσχυση της περιοχής με προγράμματα ανταποδοτικότητας αποδεχόμενοι το γεγονός πως πρόκειται για την μοναδικότητα μιας περιοχής που τα όριά της διαπερνούν όλα τα  δίκτυα της χώρας ( αγωγός ύδρευσης, υψηλής τάσης ηλεκτρισμού, αγωγός φυσικού αερίου )
  3. Με την ιδιαίτερη παρέμβαση των υπηρεσιών της όσον αφορά την τήρηση της εργατικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας στις αναπτυσσόμενες δραστηριότητες
  4. Ενίσχυση του Προσκυνηματικού Τουρισμού. Να διαμορφωθούν δίκτυα Τουρισμού με άλλες περιοχές της Περιφέρειας με τον Όσιο Λουκά, δυναμώνοντας περαιτέρω τον Θρησκευτικό Τουρισμό. Στη κατεύθυνση αυτή θα βοηθούσε η προώθηση της αδελφοποίησης των Δήμων  Κύμης - Αλιβερίου και Δίστομου μέσω των δημοτικών ενοτήτων Αγίου Λουκά και Στειρίου αντίστοιχα, υπό  τις ευλογίες του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας.
  5. Προβολή των Παραθεριστικών προορισμών. Η καλύτερη σύνδεση και βελτίωση του υπάρχοντος δικτύου με το χιονοδρομικό της Αράχοβας, της μονής Οσίου Λουκά αλλά και των παράλιων ακτών, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των επισκεπτών και η ασφαλής μετακίνηση τους.
  6. Έργα Προβολής και περαιτέρω ανάδειξης  του ομώνυμου Μουσείου και του Μαυσωλείου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σαρωθεί από τον λαό στις επόμενες εκλογές

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σαρωθεί από τον λαό στις επόμενες εκλογές
Πολιτική
[22/03/2018 - 16:31]

Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ του πρώην βουλευτή και της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ. ...περισσότερα

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Πότε θα δημοπρατηθεί το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Πότε θα δημοπρατηθεί το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας;
Πολιτική
[22/03/2018 - 10:41]

Ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. ...περισσότερα

Γραφικό χαρακτηρίζει τον Μαρκόπουλο η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ

Γραφικό χαρακτηρίζει τον Μαρκόπουλο η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική
[22/03/2018 - 09:44]

Σκληρή απάντηση στις ανακοίνωση του πρώην βουλευτή για θέματα υγείας στο νομό. ...περισσότερα