Κάθειρξη 12 ετών σε τραπεζικό για υπεξαίρεση 670.000 ευρώ

Κάθειρξη 12 ετών σε τραπεζικό για υπεξαίρεση 670.000 ευρώ
15 Μαρτίου 2018, 09:47
A+ A-
Τουλάχιστον το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Ποινή κάθειρξης 12 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χίου, σε έναν τραπεζικό υπάλληλο, που εργαζόταν σε υποκατάστημα μεγάλης τράπεζας στη Χίο, ο οποίος φέρεται να υπεξαίρεσε διαδοχικά το ποσό των 670.000 ευρώ, χρησιμοποιώντας διάφορες μεθοδεύσεις και τεχνάσματα.

Αιτία φαίνεται πως ήταν το πάθος του για τα τυχερά παιχνίδια και τον τζόγο, που τον έκανε να υπεξαιρέσει διαδοχικά τα χρήματα από το ταμείο που διαχειριζόταν, για να τα χρησιμοποιήσει στον τζόγο την περίοδο 2009-2012.

Ο ίδιος απολογούμενος υποστήριξε ότι θέλησε να αποδώσει όλα τα ποσά που φέρεται να έχει υπεξαιρέσει και μάλιστα πριν την άσκηση οποιασδήποτε ποινικής δίωξης, ενώ δεν αρνήθηκε την υπεξαίρεση και δήλωσε εθισμένος στον τζόγο που τον έχει καταστρέψει.

Η ειλικρίνειά του πάντως του βγήκε σε καλό, αφού το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, υπό τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και να παρουσιάζεται στο Τμήμα ανά 15νθήμερο. Έτσι έμεινε τουλάχιστον ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί η έφεση. 

 

 

 

Επιστροφή