ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ-ΣΚΕΠΑΣΤΗ 2-1: Με οβίδες λύγισε τους αξιόμαχους βόρειους

24 Μαρτίου 2018, 21:04
A+ A-
Διατηρήθηκαν στην 4η θέση οι Λύκοι που ...έχασαν πέναλτι.

Δύο οβίδες της Μακρυκάπας σε διάστημα πέντε λεπτών στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου χάρισαν τη νίκη στους Λύκους που διατήρησαν την 4η θέση στη βαθμολογία της Α' ΕΠΣΕ.

Οι Μεσσαπιώτες επικράτησαν με 2-1 της ομάδας της Β. Εύβοιας και μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής των γηπεδούχων Νίκος Κιαπέκος απέδωσε τα εύσημα στον ομόλογό του, της Σκεπαστής, Βαγγέλη Μπεκάκο: "Συγχαρητήρια, έχεις πολύ καλή ομάδα. Στον β' γύρο έχει βελτιωθεί σε ποσοστό 40%" του είπε ο Κιαπέκος και συνέχισε λέγοντας: "Είναι μία άπειρη ομάδα, αλλά με πολύ καλές μονάδες που δεν παρατάει τα ματς. Καμιά φορά είναι ...του ύψους ή του βάθους. Αν την πετύχεις σε μέτρια μέρα θα την κερδίσεις. Αν πιάσει, όμως, απόδοση πάνω από 7 (με άριστα το 10) θα σε διαλύσει".

Αναφορικά με τη δική του ομάδα ο Κιαπέκος στάθηκε στο μαγικό διάστημα από το 45' μέχρι το 60', όπου η Μακρυκάπα πίεσε με όλους τους τρόπους και κατάφερε να σκοράρει δύο φορές.

Θα μπορούσε να καθαρίσει και νωρίτερα το ματς, όμως, δεν το έκανε και στο τέλος κινδύνεψε και με την ισοφάριση.

Οι Λύκοι μπήκαν πιο καλά στο γήπεδο και για 10-15 λεπτά είχαν τον έλεγχο.

Στο 3' ακυρώθηκε γκολ-φάουλ του Σίδερη (υπήρχε παίκτης που ήταν οφσάιντ και επηρέαζε τη φάση, εμποδίζοντας το οπτικό πεδίο του γκολκίπερ), ενώ μετά το 15' η Σκεπαστή ανέβασε την απόδοσή της, ισορρόπησε το ματς, αλλά δεν έγινε απειλητική.

Στο 29' ο Σίδερης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο Βαλάντης Βρακάς έδειξε την άσπρη βούλα.

Το πέναλτι εκτέλεσε ο ίδιος ο Σίδερης, αλλά ο Αλεξίου έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε, κρατώντας το "μηδέν".

Στο 43' ήταν η σειρά της Σκεπαστής να απειλήσει, όταν ο Γιάννης του Β. Θαλασσινός εξαπέλυσε έναν κεραυνό έξω από την περιοχή αναγκάζοντας τον Αναστασίου να γίνει φάντομ (...λέγε με και Σαργκάνη) για να διώξει με υπερένταση.

Το β' ημίχρονο ξεκίνησε με ανεκμετάλλευτη ευκαιρία του Σίδερη για τη Μακρυκάπα.

Ωστόσο στο 50' η μπάλα στρώθηκε στον Σηφάκη μέσα στην περιοχή και ο μέσος των γηπεδούχων με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.

Η Μακρυκάπα συνέχισε να επιτίθεται με τρόπο ...αριστουργηματικό και στο 55' ήρθε το δεύτερο γκολ, το οποίο ήταν ...γκολάρα.

Ο Κουτσαυλής βρέθηκε έξω από την περιοχή, είδε το στόχο και βομβάρδισε με σουτ στο "Γ" για το 2-0.

Από 'κει και μετά και για ένα 20λεπτο η Μακρυκάπα έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο και βρήκε ουκ ολίγες φορές ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα, αλλά ..επαναπαύτηκε ...με στυλ "έλα μωρέ δε βαριέσαι" και δεν κατάφερε να τελειώσει το ματς πριν την ώρα του. Και παραλίγο να το πληρώσει.

Στο 80' ο "Κίλερ" Ζουζουλής ζύγισε τη μπάλα και με συρτό σουτ έξω από την περιοχή μείωσε σε 2-1.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι πίεσαν τη Μακρυκάπα με επικίνδυνα γεμίσματα στην καρδιά της άμυνάς της, αλλά το 2-1 δεν άλλαξε.

Λίγο πριν το φινάλε αποβλήθηκε λόγω διαμαρτυρίας ο προπονητής της Σκεπαστής Βαγγέλης Μπεκάκος.

Η Μακρυκάπα κέρδισε για 2η φορά φέτος τη Σκεπαστή καθώς στο ματς του α' γύρου είχε επικρατήσει στο βορρά με το αγγλικό 4-3.

Διαιτησία: Βρακάς, Περιβολάρης - Σιαπλαούρας.

ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ (Νίκος Κιαπέκος): Αναστασίου, Λέκκας, Χασάνδρας, Τ. Καρκαλής (75' λ.τρ. Στούμπος), Τσουμάνης, Σηφάκης, Γκίκας, Κουτσαυλής, Μπαϊμπάκης (92' Σιλιβάκος), Σίδερης, Βουρδάνος (66' Νονάι).

ΣΚΕΠΑΣΤΗ (Βαγγέλης Μπεκάκος): Αλεξίου, Ιωαν. Αθ. Θαλασσινός, Τηλιόπουλος (85' Παλάτζας), Καλλίτσης, Καψάλας, Κωνσταντός, Δημ. Γερογιάννης (70' Αγιασοφίτης), Ιωαν. Βασ. Θαλασσινός, Τσούπρος, Αθ. Θαλασσινός, Ζουζουλής. 

Επιστροφή