ΧΑΛΚΙΔΑ: Χοροί και τραγούδια μετά τον Εσπερινό της Αγάπης στην Αγία Παρασκευή

ΧΑΛΚΙΔΑ: Χοροί και τραγούδια μετά τον Εσπερινό της Αγάπης στην Αγία Παρασκευή
10 Απριλίου 2018, 14:59
A+ A-
Πολύς κόσμος έδωσε και φέτος το "παρών" και χόρεψε στο προαύλιο του ιερού ναού.

Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα 8 Απριλίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης.

Στην Ιερά Ακολουθία της Αγάπης διαβάστηκε το απόσπασμα του Ευαγγελικού Αναγνώσματος και σε ξένες γλώσσες, σύμφωνα με την παράδοση, το οποίο απέδωσαν ο Σεβασμιώτατος στα ελληνικά, ο Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Θεοχάρης στα αγγλικά, ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καραμούζης στα γαλλικά και ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Ευσταθίου στα ιταλικά.

Επίσης, ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καραμούζης απέδωσε το Ευαγγέλιο στην ελληνική νοηματική γλώσσα, την ώρα κατά την οποία ο Διάκονος επαναλάμβανε στα ελληνικά το Ευαγγέλιο.

Μετά το τέλος του Εσπερινού στην αυλή του Ιερού Ναού στήθηκε το «Χοροστάσι της Αγάπης» από μέλη πολλών Πολιτιστικών Συλλόγων Χαλκίδος, τμημάτων παραδοσιακών χορών Ενοριών της Μητρόπολης, αλλά και τμημάτων ΚΑΠΗ, υπό τους ήχους της Ορχήστρας της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής «Γέφυρες».

Στο τέλος βρέθηκαν να χορεύουν όλοι οι παριστάμενοι, γιορτάζοντας  αγαπημένοι και μονιασμένοι, την Ανάσταση του Χριστού, σ’  ένα χορό που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ και ευχαρίστησε τους πάντες.

Επιστροφή