Στη τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι μαθητές

Στη τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι μαθητές
11 Απριλίου 2018, 09:43
A+ A-
Διαβάστε τι θα ισχύσει φέτος, τον αριθμό των εισακτέων και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι μαθητές για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, η διάρκεια των οποίων θα είναι φέτος κατά δύο ημέρες μικρότερη για τα ΓΕΛ, εξαιτίας της κατάργησης της εξέτασης στα μαθήματα της Ιστορίας και των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας.

Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2018, οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 74.692 θέσεις στα ΑΕΙ (46.663 στα πανεπιστήμια, πλην Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, 23.396 στα ΤΕΙ και 4.633 στο ΠΔΑ). 

Την έναρξη των εξετάσεων στις 8 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 7 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια, θα σημάνει η εξέταση της Νεοελληνικής Γλώσσας, όπως συνηθίζεται. 

Φέτος, τα Επιστημονικά Πεδία θα είναι συνολικά 4, μετά την κατάργηση του Πεδίου των Επιστημών της Εκπαίδευσης και θα είναι αριθμημένα ως εξής:

1ο Επιστημονικό Πεδίο: Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες.

2ο Επιστημονικό Πεδίο: Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες.

3ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Υγείας και Ζωής.

4ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική.

Η πρόσβαση στα παιδαγωγικά τμήματα γίνεται, πλέον, από όλα τα επιστημονικά πεδία. Οι υποψήφιοι για την εισαγωγή σε ένα Επιστημονικό Πεδίο, θα εξεταστούν σε 4 μαθήματα, ενώ οι υποψήφιοι για εισαγωγή σε δύο Επιστημονικά Πεδία, θα εξεταστούν σε ένα επιπλέον μάθημα, Γενικής Παιδείας ή Προσανατολισμού. 

Οι Πανελλαδικές των ΓΕΛ θα διαρκέσουν από τις 8 έως τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ από τις 7 έως τις 21 Ιουνίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν από τις 22 έως και τις 30 Ιουνίου και οι πρακτικές δοκιμασίες και υγειονομικές εξετάσεις, για όσους επιθυμούν να εισαχθούν στα ΤΕΦΑΑ, θα διεξάγονται από τις 19 μέχρι και τις 29 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, πριν από τις Πανελλαδικές, θα διεξαχθούν οι απολυτήριες εξετάσεις στα λύκεια, σε τέσσερα μαθήματα: Γλώσσα και Λογοτεχνία (θα εξεταστούν μαζί), Ιστορία, Μαθηματικά και Βιολογία. 

Εξάλλου, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, τα μαθήματα στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας θα λήξουν την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου, ωστόσο, από μεριάς υπουργείου Παιδείας, εκκρεμεί η σχετική Απόφαση για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων.


 

Επιστροφή