ΙΣΤΙΑΙΑ: Με λαμπρό καιρό η γιορτή του Αγίου Αγίου Δήμου του Αλιέως

ΙΣΤΙΑΙΑ: Με λαμπρό καιρό η γιορτή του Αγίου Αγίου Δήμου του Αλιέως
17 Απριλίου 2018, 16:31
A+ A-
Στην εκκλησία την Αγίων Δήμου και Δαμασκηνού, στην Παλιοκαμάρα Ιστιαίας.

Ο καλός την Τετάρτη του Πάσχα βοήθησε ώστε να πανηγυρίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η εκκλησία την Αγίων Δήμου και Δαμασκηνού, στην Παλιοκαμάρα Ιστιαίας.

Η γιορτή του Νεομάρτυρος Αγίου Δήμου του Αλιέως απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη λαμπρότητα από την τιμητική ευλογητική παρουσία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου.

Ο ιερός ναός, ιδιοκτησίας του αρχιμανδρίτη της π. Δαμασκηνού Μάκρα, υποδέχθηκε τους πιστούς, που παρακολούθησαν με κατάνυξη την Ιερή  Ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού το απόγευμα της Τρίτης του Πάσχα και την επομένη ημέρα το πρωί την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στις ιερές ακολουθίες χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος  Σαλώνων κ. Αντώνιος, μετά από πρόσκληση του π. Δαμασκηνού Μάκρα, ο οποίος νουθέτησε με τον Θείο Λόγο τους παρευρισκόμενους πιστούς, εξαίροντας τη ζωή και το μαρτυρικό τέλος του Αγίου Νεομάρτυρος Δήμου του Αλιέως.

Στο τέλος του εσπερινού έγινε αρτοκλασία ενώ την επόμενη μέρα Τετάρτη του Πάσχα, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου, έγινε περιφορά της Ιεράς Εικόνας του Αγίου και Ιερών Λειψάνων στο τέλος της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Επίσης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως του κτήτορος του Ιερού Ναού, αειμνήστου Γεωργίου Μάκρα.  Μετά τις ακολουθίες παρατέθηκε στους ιερείς και το εκκλησίασμα πλούσιο πασχαλινό κέρασμα.

 

Επιστροφή