Ιδρύεται Κέντρο Γεωπονικών Επιστημών στην Βοιωτία

Ιδρύεται Κέντρο Γεωπονικών Επιστημών στην Βοιωτία
28 Απριλίου 2018, 12:30
A+ A-
Μπακογιάννης: Τα οφέλη θα τα δούμε στην οικονομία μας τα επόμενα χρόνια.

Την ίδρυση του Κέντρου Καινοτόμων και Αειφόρων Γεωπονικών Επιστημών ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Διοικητηρίου της Βοιωτίας, μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Πρύτανη Γεώργιο Παπαδούλη.

Στην εκδήλωση έδωσε το "παρών" σύσσωμη η σύγκλητος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, βουλευτές, Δήμαρχοι και πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας.

Είναι η πρώτη φορά που το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δημιουργεί ένα τέτοιο παράρτημα που θα στεγαστεί στις παλιές εγκαταστάσεις του εκκοκκιστηρίου βάμβακος, έκτασης 11.371,34 τμ, στην Αλίαρτο Βοιωτίας, στο πλαίσιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της Κωπαΐδας,  και θα αποτελέσει προέκταση του Πανεπιστημίου.

Ο κ. Μπακογιάννης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στο σχέδιο της Περιφέρειας, αλλά και τις προσπάθειες της Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, της Αντιπεριφερειάρχη Φανής Παπαθωμά, αλλά και του Δημάρχου Αλιάρτου Γιώργου Ντασιώτη, που οδήγησαν στο πρωτόκολλο συνεργασίας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Τόνισε μάλιστα ότι περιέχει την επίτευξη των στόχων για την εξειδίκευση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας στον πρωτογενή τομέα αλλά και την αξιοποίηση της περιουσίας της Κωπαΐδας,

Επιστροφή