ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ-ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ 2-0: Αλλο ένα βήμα τίτλου και μετά κυριλέ πήγαν για καφέ

28 Απριλίου 2018, 21:45
A+ A-
Μώρος και Γκέρσι Τόρα τα γκολ των νικητών.

Καφέ ...όχι της παρηγοριάς, αλλά ...τίτλου ήπιαν οι παίκτες της Ερέτριας μετά το ματς με τον Ελλήσποντο, τον οποίο κέρδισαν με 2-0 και έκαναν άλλο ένα βήμα με προορισμό τη Γ' Εθνική (στη φωτό κάτω ο Τόρα αριστερά και ο Μώρος δεξιά σε καφετέρια της πόλης μετά το παιχνίδι).

Ο Απόλλων Ερέτριας στο πρώτο 20λεπτο δεν ήταν καλός μέχρι που άνοιξε το σκορ ο Μώρος.

Ο Ελλήσποντος ήταν πιο επιθετικός και έχασε την πρώτη μεγάλη φάση στο 11', με τον Λάμπρου να επιχειρεί ψαλιδάκι στη μικρή περιοχή και την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Στο 15' ο Μπαλόζι σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα χτύπησε σε σώματα αμυντικών, άλλαξε πορεία και κατέληξε κόρνερ.

Ομως, η Ερέτρια είχε πρόβλημα... Δεν μπορούσε να δημιουργήσει στο χώρο του κέντρου, έκανε πολλές λάθος πάσες με συνέπεια οι παίκτες του Ελλήσποντου να βγαίνουν γρήγορα μπροστά και να επισκέπτονται απειλητικά τα καρέ των επίδοξων πρωταθλητών.

Τελικά στο 20' μία επινόηση του Μπαλόζι από αριστερά έφερε το πρώτο γκολ και έδιωξε το άγχος.

Ο μεσοαμυντικός του Απόλλωνα που σήμερα έπαιξε στα χαφ (σ.σ. ο Ντουλαβέρης ήταν στον πάγκο για να προφυλαχθεί για το ματς στο Αυλωνάρι) "τρύπησε" την άμυνα του Ελλήσποντου, έσπασε την μπάλα στον Μώρο και ο δεύτερος με ψύχραιμο πλασέ από κοντά έκανε το 1-0.

Στο 30' ο Ελλήσποντος άγγιξε την ισοφάριση όταν ο Κούτρας με το στήθος τροφοδότησε τον Λάμπρου, αλλά το σουτ του φορ της λαμψακιώτικης ομάδας ήταν εντελώς άστοχο.

Στο 35' καλό σουτ του Τόρα έφυγε άουτ και στο 45' σουτ του Μώρου απέκρουσε σωτήρια ο Αγριόδημος.

Με δύο καλές φάσεις ξεκίνησε (και) το β' ημίχρονο για την Ερέτρια.

Σουτ του κινητικού Πολυχρόνη στο 50' έφυγε άουτ, ενώ στο 52' λόμπα του Τόρα πέρασε πάνω από την εστία.

Στο 53', όμως, ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (Γκέρσι Τόρα) βρήκε στόχο.

Από εξαιρετική ασίστ του Αγραφιώτη ...πλαγιοκόπησε την αντίπαλη άμυνα, πέρασε και τον Αγριόδημο και σαν σε προπόνηση έκανε το 2-0.

Από 'κει και μετά το ματς δεν έκρυβε συγκινήσεις, ενώ όταν η υπόθεση νίκη είχε κριθεί ο Γιάννης Καρβέλης έδωσε χρόνο συμμετοχής και σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, με τον Μούτσο να κερδίζει τις εντυπώσεις αναχαιτίζοντας πολλές ενέργειες των παικτών της Ερέτριας.

Για τους γηπεδούχους αγωνίστηκαν και οι παλιές καραβάνες Ευγενίου και Μπασινάς.

Πλέον, το επόμενο ματς με το Αυλωνάρι για την Ερέτρια είναι τελικός, καθώς με νίκη ή ακόμη και με ισοπαλία ο Απόλλων θα κάνει "τσεκ ιν" στη Γ' Εθνική.

Διαιτησία: Κασομούλης, Κελεπούρης - Παππάς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ (Δημήτρης Βαλκάνος): Ερμής Τόρα, Μετσανάι, Καρβελάς (80' Γ. Μπασινάς), Βελαέτης, Σμπιλήρης, Καλοχωρίδης (76' Ευγενίου), Μπαλόζι (68' Ρούσσος), Πολυχρόνης, Αγραφιώτης, Γκέρσι Τόρα, Μώρος (60' Τρεγκάι).

ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ (Γιάννης Καρβέλης): Αγριόδημος, Κατσικαβάλης, Κοντάκης (70' Πρεζεπιόρα), Κουσερής (85' Baboci), Κουτσαυλής, Φτούλης, Νάτσης, Πετρογιάννης, Λάμπρου (88' Ράλης), Κούτρας, Ντεγιάννης (65' Μούτσος). 

Οι παίκτες του Απόλλωνα Ερέτριας πανηγυρίζουν, ο διαιτητής Κασομούλης σημειώνει το γκολ και ο Κατσικαβάλης του Ελλήσποντου (με το 2) κοιτάει απορημένος. 

Ο παλιός της Ερέτριας (Γιώργος Μπασινάς) είναι αλλιώς...

...και οι νέοι του Ελλήσποντου (με τον προπονητή τους Γιάννη Καρβέλη) θα γίνουν ωραίοι..!

Ο Λάμπρου του Ελλήσποντου βρέθηκε δύο φορές σε θέση βολής, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Επιστροφή