Έπεισε ανήλικη να του στείλει υλικό πορνογραφίας 42χρονος

Έπεισε ανήλικη να του στείλει υλικό πορνογραφίας 42χρονος
2 Μαΐου 2018, 14:45
A+ A-
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός 42χρονου, για πορνογραφία και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, από οικεία Εισαγγελία Πρωτοδικών, για ταυτοποίηση ατόμου, το οποίο μέσω ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης επικοινώνησε με ανήλικη και απέσπασε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ορισμένα από τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση που είναι καταχωρημένη σε σπίτι 42χρονου, σε περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Την Τετάρτη 25 Απριλίου κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, μετέβη στο σπίτι του 42χρονου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητό μέσο  αποθήκευσης (USB) και κινητό τηλέφωνο ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση. Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.

Επιστροφή