Λαμπρός εορτασμός με τον Μητροπολίτη Πτολεμαϊδος στην Ερέτρια για τον Άγιο Νικόλαο

Λαμπρός εορτασμός με τον Μητροπολίτη Πτολεμαϊδος στην Ερέτρια για τον Άγιο Νικόλαο
11 Δεκεμβρίου 2019, 14:05
A+ A-
Είναι ο προστάτης Άγιος της πόλης.

Mε λαμπρότητα τιμήθηκε, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερέτριας, η μνήμη του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, του προστάτη και πόλης της Ερέτριας, της Ελληνικής Ακτοφυλακής και των ναυτικών.

Το βράδυ της παραμονής της γιορτής, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Νικηφόρου Ευσταθίου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και Διευθυντή του Ορφανοτροφείου Αρρένων της Μητρόπολη, με πλειάδα Κληρικών της περιοχής.

Ανήμερα της γιορτής, τελέστηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Αρχιερατική Χοροστασία και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ.

Ο Σεβασμιώτατος πλαισιωνόταν από τον Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Καραμούζη,  Ιεροκήρυκα, τον Σταυροφόρο -Οικονόμο Παναγιώτη Μπαφαλούκα, τον Οικονόμο Χαράλαμπο Ραμαντανάκη και τον Πρωτοπρεσβύτερο Θεοφάνη Παπαγεωργίου, Εφημέριο του Ιερού Ναού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Εμμανουήλ και αναφέρθηκε στην καθαρή πίστη, στην αοργησία και την πραότητα του Αγίου και στο ανόθευτο της ταπεινώσεως του, χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των αληθινά Αγίων.

 

Επιστροφή