Στη Β' Εθνική η ΧΒΑ (XALKIDA BASKET ACADEMY)

Στη Β' Εθνική η ΧΒΑ (XALKIDA BASKET ACADEMY)
29 Μαΐου 2020, 14:30
A+ A-
Την άνοδο κέρδισε και ο Ερμής Σχηματαρίου

Στη Β' Εθνική κατηγορία θα αγωνίζεται τη νέα περίοδο η  ΧΒΑ  (XALKIDA BASKET ACADEMY), αφού αυτή είναι η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΚ μετά την τελευταία συνεδρίασή της.

Είναι η τέταρτη συνεχόμενη άνοδος για την ομάδα μπάσκετ της Χαλκίδας που ίδρυσε το 2012 ο Βασίλης Μπρατσιάκος, αφού τις προηγούμενες τρεις σεζόν κατάφερε να φθάσει από τη Γ' ΕΣΚΑΣΕ στη Γ' Εθνική!

Στην παρθενική της εμφάνιση στη Γ' Εθνική τα πήγε αρκετά καλά μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του covid-19. Ηταν στην 6η θέση της βαθμολογίας, αλλά ουσιαστικά ήταν 2η, αφού είχε ένα ματς λιγότερο από τις υπόλοιπες ομάδες που ήταν πάνω από αυτή.

Η διοίκηση της ομάδας δικαιολογημένα ζήτησε να ληφθεί υπόψη η περίπτωσή της (υπήρχε πρόταση να ανεβούν οι δυο πρώτες στη βαθμολογία).

Τελικά η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ, που συνεδρίασε με αντικείμενο την επικύρωση των εισηγήσεων της Επιτροπής Πρωταθλημάτων για την τυπική περαίωση των Εθνικών πρωταθλημάτων της περιόδου 2019-20, έκανε δεκτή την εισήγηση να προβιβαστούν ΕΞΙ ΟΜΑΔΕΣ από τον 1ο και 2ο όμιλο (ανάμεσά τους και ο Ερμής Σχηματαρίου) και ΠΕΝΤΕ από τον 3ο και 4ο όμιλο.

Ετσι η ΧΒΑ παίρνει άλλο ένα το εισιτήριο ανόδου και θα παίξει στη Β' ΕΘΝΙΚΗ, η οποία τη νέα περίοδο -σύμφωνα με τη ν εισήγηση- θα έχει 50 ομάδες χωρισμένες σε 4 ομίλους.

 

Οι αποφάσεις Εκτελεστικής Επιτροπής ΕΟΚ

για τα ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΝΔΡΩΝ

A2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρωταθλητής αναδεικνύεται ο ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ και μαζί με τον δεύτερο ΑΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ προβιβάζονται στην Α1 Εθνική κατηγορία. Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στην Β’ Εθνική κατηγορία ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2020 -2021.

Β' ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ

Η Επιτροπή εισηγείται και σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη του Πρωταθλήματος, ο πρώτος και ο δεύτερος του 1ου και ο πρώτος και ο δεύτερος του 2ου  Ομίλου:  ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ ΑΣ, ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ αντίστοιχα, ανέρχονται στην Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών.  Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στην Γ’ Εθνική κατηγορία ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2020 -2021. 

Γ'΄ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ

Η Επιτροπή εισηγείται οι έξι (6) πρώτοι του 1ου και 2ου  Ομίλου: ΑΟ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ, ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΟ, ΚΑΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΝΕΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟ, ΑΕ Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΑΡΗΣ ΓΝΟ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΕΦΑΟΖ, ΦΕΑ ΝΦ ΝΧ, ΓΣ ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ, ΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ , ΑΟ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ, ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ αντίστοιχα ανέρχονται στην  Β’ Εθνική Κατηγορία. 

Η Επιτροπή εισηγείται οι πέντε (5) πρώτοι του 3ου και 4ου  Ομίλου: ΑΟ ΑΙΟΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΓΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, ΣΚ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ, ΑΜ ΙΚΑΡΟΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΑΟ ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ, ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ, ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ, ΜΕΝΤ, ΑΟΚ ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ αντίστοιχα ανέρχονται στην  Β’ Εθνική Κατηγορία. 

Σύμφωνα με την τροποποίηση του άρθρου 12 της Ειδικής Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στα τοπικά Πρωταθλήματα εκτός αυτών που αποχώρησαν για την αγωνιστική περίοδο 2020 -2021.

 

ΔΥΟ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΚΑΣΕ

 Σύμφωνα με την απόφαση στη Γ' Εθνική θα έχει δικαίωμα συμμετοχής και δεύτερη ομάδα από το πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑΣΕ, αφού εκτός από την ομάδα που ήταν στην πρώτη θέση την περίοδο της διακοπής, θα ανέβει άλλη μια ομάδα. Πρώτη ήταν η Αναγέννηση Λαμίας και ακολουθούσαν η Ιτέα (2η), ο Πρωτέας Σχηματαρίου (3ος) και ο Τελεθριακός Ιστιαίας (4ος).

 Δείτε παρακάτω την απ΄όφαση για τη διαμόρφωση της Γ΄Εθνικής

 

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2020 – 2021.

•  Η Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών ενιαία θα αποτελείται από 18 ομάδες,
•  Β’ Εθνική κατηγορία ανδρών από 50 Σωματεία - 4 ομίλους οι οποίοι θα διαμορφωθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής και χωρίς αντικατάσταση.

• Η  Γ’ Εθνική κατηγορία ανδρών από 68 Σωματεία μοιρασμένα σε ομίλους με την συμμετοχή των 31 σωματείων που παραμένουν, των 17 Σωματείων που ανέρχονται από τα Τοπικά Πρωταθλήματα των Ενώσεων σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη, τα 4 σωματεία που συμμετείχαν στο Ειδικό Πρωτάθλημα ανόδου που δεν θα διεξαχθεί από τα Νησιά και τα εξής 16 σωματεία: 3 από ΕΣΚΑ, 1 από ΕΣΚΑΝΑ, 1 από ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, 1 από ΕΣΚΑΗ, 1 από ΕΣΚΑΚ, 2 από ΕΚΑΣΘ, 1 από ΕΣΚΑΘ, 1 από ΕΚΑΣΑΜΑΘ, 1 από ΕΣΚΑΒΔΕ, 1 από ΕΣΚΑΣΕ, 1 από ΕΚΑΣΔΥΜ, 1 από ΕΚΑΣΚΕΜ και 1 από ΕΚΑΣΚ.Οι όμιλοι θα διαμορφωθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής χωρίς αντικατάσταση.

Επιστροφή