Αυτά τα τρία ... μπουμπούκια εξαπάτησαν ηλικιωμένη και της άρπαξαν από το σπίτι όλα τα χρυσαφικά

Αυτά τα τρία ... μπουμπούκια εξαπάτησαν ηλικιωμένη και της άρπαξαν από το σπίτι όλα τα χρυσαφικά
2 Οκτωβρίου 2022, 18:45
A+ A-
Δείτε πλήρη στοιχεία τους και φωτογραφίες.

Δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τριών Ελλήνων, 26, 35 και 37 ετών.

Οι τρεις άντρες είναι κατηγορούμενοι, ως μέλη συμμορίας, που διέπραξαν διακεκριμένη κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης σε βάρος ηλικιωμένης και οι οποίοι συνελήφθησαν την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.).

Από το Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου στο οποίο οδηγήθηκαν, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και επιπρόσθετα σε βάρος του 35χρονου για ληστρική κλοπή.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου στον Πειραιά, ο 35χρονος προσποιούμενος τον υπάλληλο εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας προσέγγισε ηλικιωμένη γυναίκα και με πρόσχημα τον έλεγχο του ρολογιού του σπιτιού της, την έπεισε να του επιτρέψει την πρόσβαση στο σπίτι της.

Απασχολώντας την παθούσα με διάφορους τρόπους, διευκόλυνε την είσοδο των συνεργών του στο σπίτι, οι οποίοι έκλεψαν πλήθος κοσμημάτων, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Στη συνέχεια, η παρουσία των κατηγορουμένων στο σπίτι έγινε αντιληπτή από συγγενικό πρόσωπο της παθούσας, η οποία τους ακολούθησε κατά τη διαφυγή τους.

Στην προσπάθεια της να τους σταματήσει, έπιασε τον ιμάντα τσάντας του 35χρονου, ο οποίος αρνούμενος να παραδώσει την τσάντα που περιείχε τα κλοπιμαία, την απώθησε, ρίχνοντας την στο έδαφος και σύροντας την για μερικά μέτρα, έως ότου κατάφερε να διαφύγει.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους :

Α) ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Γεώργιο του Κωνσταντίνου και της Νικολέτας, γεννηθέντα την 11-9-1987 στην Αθήνα.

Β) ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη του Κανάρη και της Δήμητρας, γεννηθέντα την 22-9-1985 στην Αθήνα.

Γ) ΜΑΚΡΗ Παναγιώτη του Συμεών και της Μαρίας, γεννηθέντα την 22-7-1996 στην Αθήνα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράσης τους, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και όλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-4172265 του Τμήματος Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επιστροφή