Χυλοπίτες με μοτσαρέλα και ντοματίνια

Χυλοπίτες με μοτσαρέλα και ντοματίνια
26 Μαΐου 2023, 07:00
A+ A-
Ένα πιάτο όλο ...Ελλάδα!

Υλικά:

• 400 γραμ. χυλοπίτες

• 300 γραμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

• 200 γραμ. μοτσαρέλα κομμένη σε κυβάκια

• 1 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα

• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

• 4 κ.σ. ελαιόλαδο

• 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό και δεν τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε στην κατσαρόλα με το νερό τους. Προσέχουμε πολύ να βγουν al dente και να μην μας παραβράσουν.

Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελάχιστα το σκόρδο.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα ντοματίνια και αλατίζουμε.

Σε δυνατή φωτιά τα σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε στο τηγάνι τις χυλοπίτες, τις οποίες θα πάρουμε με μια τρυπητή κουτάλα, και τη μοτσαρέλα.

Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.

Ρίχνουμε τον βασιλικό και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε λίγο ακόμα και σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή