ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Μετακόμιση από το 2025 και μετά!

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Μετακόμιση από το 2025 και μετά!
11 Ιουνίου 2024, 14:15
A+ A-
Ούτε τη νέα σχολική σεζόν θα είναι έτοιμο το Μουσικό Σχολείο Χαλκίδας
* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη (31-05-2024)
 
Στο ακατάλληλο και μισθωμένο κτήριο στο Καλοχώρι-Παντείχι θα μείνουν και την επόμενη σεζόν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χαλκίδας, αφού το νέο σχολικό κτήριο στην Αρτάκη δεν πρόκειται να είναι έτοιμο πριν τον Ιούνιο του 2025.
 
Όπως έχει γράψει η «Γνώμη», την ανέγερση του νέου διδακτηρίου εκτελεί ο Δήμος Χαλκιδέων και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια μέσω ΕΣΠΑ. Έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά εξαιτίας των παραλείψεων και των άστοχων χειρισμών της Δημοτικής Αρχής Βάκα.
 
Σύμφωνα με τη σύμβαση, έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά μετά από τέσσερις παρατάσεις δεν είναι ακόμη έτοιμο και οι αγανακτισμένοι γονείς των μαθητών έχουν προχωρήσει σε μια σειρά κινητοποιήσεων.
 
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η δήμαρχος Έλενα Βάκα συνεχίζει να εμπαίζει την κοινότητα του σχολείου. Πρόσφατα, έδωσε παράταση στον ανάδοχο μέχρι τον Δεκέμβριο, αλλά ήξερε ότι το έργο δεν πρόκειται να είναι έτοιμο εντός του τρέχοντος έτους.
 
Ακόμα μία χρονιά χάνεται για το νέο Μουσικό Σχολείο Χαλκίδας με ευθύνη της Έλενας Βάκα.
 
Στις 31 Δεκεμβρίου 2023 έληξε το προηγούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και το έργο έπρεπε να γίνει “γέφυρα” στο νέο (2021-2027). Η νέα ένταξη έγινε πριν λίγες μέρες με ενέργειες του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού.
 
Σύμφωνα μ’ αυτή, το διδακτήριο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 9 Ιουνίου 2025 και αφού πρώτα γίνουν ένα σωρό εργασίες: Εγκατάσταση υδραυλικών δικτύων, κουφωμάτων αλουμινίων, κλιμακοστασίου και ασανσέρ, κατασκευή δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και ομβρίων, διάστρωση δαπέδων, ελαιοχρωματισμοί και πολλά άλλα!
 
Με λίγα λόγια, αυτή τη στιγμή έχουμε απλά ένα κτήριο και τίποτα άλλο. Αντί η δήμαρχος να πει την αλήθεια στους γονείς, τους κοροϊδεύει συστηματικά και είναι βέβαια αμφίβολο αν το νέο σχολείο θα λειτουργήσει ακόμη και τη σεζόν 2025-2026!
 
 

Επιστροφή