Ήρθε στη Χαλκίδα και θυμήθηκε τα παλιά ο Λάζαρος Κυρίζογλου

Ήρθε στη Χαλκίδα και θυμήθηκε τα παλιά ο Λάζαρος Κυρίζογλου
14 Ιουνίου 2024, 18:05
A+ A-
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είχε διατελέσει Νομάρχης Εύβοιας την περίοδο 1991-1993. 

Στη Χαλκίδα συνεδρίασαν την Πέμπτη 13 Ιουνίου, τα Διοικητικά Συμβούλια της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ) Στερεάς Ελλάδας.

Η κοινή συνεδρίαση των δύο φορέων έδωσε την ευκαιρία στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Λάζαρο Κυρίζογλου να έλθει στη Χαλκίδα και να θυμηθεί τα παλιά, καθώς είχε διατελέσει Νομάρχης Εύβοιας την περίοδο 1991-1993.

Την περίοδο εκείνη οι Νομάρχες δεν εκλέγονταν από το λαό, αλλά διορίζονταν από την εκάστοτε κυβέρνηση. Ο κ. Κυρίζογλου είχε διοριστεί από την κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και κατέγραψε μία θετική - κατά γενική ομολογία- θητεία στο νομό.

Στη συνέχεια εκλέχθηκε το 2002  για πρώτη φορά Δήμαρχος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης και επανεκλέχθηκε το 2006. Από το 2010 και μετά επανεκλέγεται συνεχώς Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Ο δικηγόρος στο επάγγελμα Δήμαρχος έχει διατηρήσει δεσμούς με την Εύβοια, αφού έχει πολλούς φίλους στο νομό και επιπλέον συνδέεται με κουμπαριά με τον πρόεδρο του Ομίλου Αντισφαίρισης Χαλκίδας Γρηγόρη Δάσκο (τον έχει παντρέψει).

Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Γρηγόρης Δάσκος, είχε αποσπαστεί στο Γραφείο Νομάρχη Εύβοιας, την περίοδο 1991-93 (επί Νομαρχίας Κυρίζογλου) και είχε αναλάβει επικεφαλής του Γραφείου Τύπου.

Οι δύο άντρες συνεργάστηκαν αρμονικά και διατήρησαν στενή φιλία και μετά την αποχώρηση του κ. Κυρίζογλου από τη Νομαρχία Εύβοιας, με αποτέλεσμα ο πρώην Νομάρχης να γίνει κουμπάρος στο γάμο του Γρηγόρη Δάσκου με τη δικηγόρο Ελένη Φώτου

Στη φωτογραφία ο κ. Κυρίζογλου με την Δήμαρχο Χαλκίδας Έλενα Βάκα στην κοινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας. Άριστος από παλιά στις δημόσιες σχέσεις, ο Λάζαρος Κυρίζογλου πρόσφερε ένα αναμνηστικό δώρο στην Έλενα Βάκα. 

Επιστροφή