ΔΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Αργός ...θάνατος με πρόφαση τη διαφθορά

ΔΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Αργός ...θάνατος με πρόφαση τη διαφθορά
14 Ιουνίου 2024, 14:59
A+ A-
Υποβαθμίστηκε και οδηγείται σε κατάργηση.

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη (07-06-2024)

Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή υποβαθμίστηκε η ΔΟΥ Χαλκίδας και οδηγείται ουσιαστικά σε κατάργηση, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις φορέων της Εύβοιας και τις καθησυχαστικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών.

Δυστυχώς, οι φήμες επιβεβαιώθηκαν μέχρι κεραίας και με πρόφαση το σκάνδαλο των διεφθαρμένων εφοριακών, το Υπουργείο Οικονομικών άρχισε το ξήλωμα της ΔΟΥ Χαλκίδας.
 
Σύμφωνα με την απόφαση Πιτσιλή, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την πριν λίγες μέρες, καταργούνται άμεσα τα τμήματα φορολογικών ελέγχων και οι σχετικές αρμοδιότητες μεταφέρονται στο 3ο Ελεγκτικό Κέντρο (ΕΛ.ΚΕ.) Αττικής στο Χαλάνδρι.
 
Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής προχώρησε σε ριζική υποβάθμιση της ΔΟΥ Χαλκίδας.
 
Εκεί θα υπάγονται και οι εφοριακοί-ελεγκτές της ΔΟΥ Χαλκίδας, οι οποίοι θα παραμείνουν στο κτήριο των Δύο Δέντρων, αλλά δεν θα ασχολούνται με υποθέσεις φορολογουμένων του νομού μας.
 
Επιπλέον, μεταφέρονται τον Σεπτέμβριο από τη ΔΟΥ Χαλκίδας στο Κέντρο Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕΒΕΙΣ) στην Αθήνα οι βεβαιώσεις εσόδων και είσπραξης και τον Οκτώβριο η φορολογία κεφαλαίου στο Κέντρο Κεφαλαίου (ΚΕΦΟΚ) Αττικής.
 
Μετά απ’ όλα αυτά, οι ελεγχόμενοι επαγγελματίες και οι φορολογομενοι πολίτες απ’ όλη την Εύβοια είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στην Αθήνα για να διεκπεραιώσουν μια υπόθεσή τους που δεν ολοκληρώνεται ηλεκτρονικά.
 
«Ουσιαστικά, η ΔΟΥ Χαλκίδας γίνεται Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων» είπε στη «Γνώμη» ο πρόεδρος των εργαζομένων των ΔΟΥ Εύβοιας και Βοιωτίας Ανδρέας Διαμαντόπουλος και συνέχισε:
 
»Ακόμη και για μία ενημερότητα ή τακτοποίηση περίπλοκης υπόθεσης κληρονομιάς, οι Ευβοιώτες θα πηγαίνουν στην Αθήνα. Τιμωρούν τον ευβοϊκό λαό και αποσιωπούν τις ευθύνες της ΑΑΔΕ για την επιλογή των προϊσταμένων στη ΔΟΥ Χαλκίδας».
 
Μέχρι τελευταία στιγμή, ο Θανάσης Ζεμπίλης έλεγε ότι η ΔΟΥ Χαλκίδας δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί.
 
Το εξοργιστικό είναι ότι όλα αυτά συνέβησαν εν μέσω διαβεβαιώσεων από κυβερνητικά στελέχη ότι η ΔΟΥ Χαλκίδας δεν θα υποβαθμιστεί. Το ...κοντέρ της κοροϊδίας έσπασε ο βουλευτής Θανάσης Ζεμπίλης αναφέροντας σε ανακοίνωσή του:
 
«Η ΔΟΥ Χαλκίδας ούτε κλείνει ούτε υποβαθμίζεται. Η φημολογία αναπτύχθηκε από ορισμένες πλευρές που επιχειρούν να την εκμεταλλευτούν πολιτικά ενόψει των Ευρωεκλογών».
 
Ψεύτικες υποσχέσεις μοίρασε και η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου κατά την ομιλία της στο Αναπτυξιακό Συνέδριο του Επιμελητηρίου Εύβοιας.
 
Στο πλευρό των εφοριακών της Χαλκίδας στέκονται οι συνάδελφοί τους. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας έγινε τετράωρη στάση εργασίας στις ΔΟΥ της χώρας χθες, Πέμπτη 6 Ιουνίου.
 

 

 

Επιστροφή