ΑΣΜΗΝΙΟ: Στην παραλία κολυμπούν ...μόνο τα κουνούπια!

ΑΣΜΗΝΙΟ: Στην παραλία κολυμπούν ...μόνο τα κουνούπια!
10 Ιουλίου 2024, 10:15
A+ A-
Εχει μετατραπεί σε έλος εν μέσω τουριστικής σεζόν
* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη (28-06-2024)
 
Η κακοκαιρία «Elias» του περασμένου Σεπτεμβρίου πληγώνει ακόμη τους κατοίκους του Ασμηνίου Αρτεμισίου. Η παραθαλάσσια περιοχή μπροστά στον ναό του Αγίου Νικολάου παραμένει μέσα σε λιμνάζοντα νερά, που απειλούν τη δημόσια υγεία.
 
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις δημιούργησαν μια μεγάλη λίμνη, που μαζεύει στάσιμα νερά και προσελκύει σμήνη κουνουπιών. Λίγα μέτρα πιο πέρα, μένει ο Γιώργος Σπανός, ο οποίος κατήγγειλε στη «Γνώμη»:
 
Σε λίμνη γεμάτη κουνούπια έχει μετατραπεί η παραλία Ασμηνίου.
 
«Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την καταστροφική κακοκαιρία και ο δήμος με την Περιφέρεια αδιαφορούν. Μας έχουν φάει τα κουνούπια και φοβόμαστε μην κολλήσουμε κάποια ασθένεια. 
 
»Επιπλέον, τα λιμνάζοντα νερά αποτελούν δυσφήμηση για την πολυσύχναστη παραλία. Εν μέσω τουριστικής περιόδου, οι επισκέπτες δεν μένουν να κάνουν το μπάνιο τους. Ούτε εμείς έχουμε όρεξη για κολύμπι υπό αυτές τις συνθήκες». 
 
Ο Γιώργος Σπανός καταγγέλλει για αδιαφορία τον δήμο και την Περιφέρεια.
 
Πριν ξεκινήσει η καλοκαιρινή σεζόν, ο Γιώργος Σπανός έστειλε έγγραφο στον δήμο ζητώντας να μεριμνήσει για την αποκατάσταση της παραλίας. Απάντηση, όμως, έλαβε από την Περιφέρεια και μάλιστα δεν ήταν καθόλου ικανοποιητική.
 
Σύμφωνα με τον Γιώργο Σπανό, το Τμήμα Περιβάλλοντος Εύβοιας υποστηρίζει ότι οι καταστροφές στην παραλία του Αγίου Νικολάου Ασμηνίου προκλήθηκαν από τη θάλασσα και όχι από την κακοκαιρία «Elias».
«Ούτε λίγο ούτε πολύ μας κοροϊδεύουν, γιατί δεν έχουν την παραμικρή διάθεση να παρέμβουν και να λύσουν το πρόβλημα» κατέληξε ο Γιώργος Σπανός.
 
 
 
 

Επιστροφή